Џикић: Имамо луд распоред у наредних мјесец дана, а он је почео синоћ!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да су његови кошаркаши искористили шансу "коју им је утакмица пружила" и победи у гостима Шарлроа у Лиги шампиона. "Утакмица вам некада да шансу да победите, а ми смо је искористили и дошли до победе", каже стратег Парног ваљка.

Кошарка 11.01.2017 | 13:15
Џикић: Имамо луд распоред у наредних мјесец дана, а он је почео синоћ!
Партизан је победио са 65:63, са четири везана поена у самом финишу меча.

"Пре свега, честитам домаћем тиму. Играли су стварно добро. Ставили су нас у врло тешку ситуацију. Чињеница је да имамо чудну сезону. Били смо превише пута у оваквој ситуацији. Нисмо паничили, борили смо се до краја, а онда, понекад, утакмица вам пружи прилику да победите. Ми смо је искористили и победили", рекао је Џикић новинарима у Белгији.

"Имамо великих проблема с повредама. Чињеница је да нам фале три бека, Френк Робинсон, Вања Маринковић и Бранислав Ратковица. Имамо лудачки распоред у следећих месец дана, а почетак тога је био овде. Шарлроа је јак, атлетски тим и требало нам је времена да схватимо како да чувамо Џевона Шеперда. Можда нема смисла рећи кад вам неко да 31 поен како сте га чували, али велика разлика је како је одиграо прво и друго полувреме", рекао је Џикић.

"Још једна ствар због које сам срећан јесте то што смо схватили како да играмо против њихове зоне и то је добро", додао је тренер Партизана.

Ипак, тек следа паклено тешка искушења.

"Имамо огромне проблеме са тимом. Чињеница је да нам недостају нам тројица бекова, Робинсон, Маринковић и Ратковица, који је наша алтернатива на плејмејкеру. Они се неће брзо вратити, а у наредних месец дана имамо луд распоред, са тешким утакмицама, а све је почело овде. Шарлоа је атлеткски тим, физички изузетно снажан. Требало нам је времена да видимо како да искотролишемо Шепарда. Смешно је рећи да смо га зауставили уз 31 постигнут поен, али било је доста разлике између првог и другог полувремена у његовом чувању. Са друге стране, задовољан сам начином на који смо одговорили на њихову зонску одбрану", додао је Џикић.

Адин Врабац је казао да је најважније да се тим није предавао до краја.

"Била је тешка утамица. Играли смо без неколико играча. Били смо лоши у првом полувремену, а у другом нам је требало времена да се вратимо и успели смо. Најважније је да смо веровали да можемо да победимо. Веровали смо, победили смо и јако смо срећни", рекао је Врабац.

Партизан у недељу гостује Олимпији, док ће у среду дочекати АЕК на свом терену.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар