Потврђена одлука о изручењу Сефића БиХ

Апелациони суд у Новом Саду правоснажно је одлучио да држављанин Босне и Херцеговине Сањин Сефић, који се сумњичи да је аутомобилом код Земаљског музеја у Сарајеву 10. октобра увече усмртио двије дјевојке, буде изручен тој држави.

Босна и Херцеговина 09.12.2016 | 11:01
Потврђена одлука о изручењу Сефића БиХ
Том одлуком одбијена је жалба Сефићевог браниоца и потврђено рјешење Вишег суда у Новом Саду којом је утврђено да су испуњене законске претпоставке за изручење БиХ Сефића због кривичног дјела тешко дјело против сигурности јавног промета и неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној незгоди.

У саопштењу Вишег суда у Новом Саду наводи се да ће списи предмета у најкраћем року бити достављени Министарству правде Србије, јер коначну одлуку о изручењу доноси министар правде. Сефић је након несреће 10. октобра побјегао, да би два дана касније био ухапшен у Србији на основу међународне потјернице расписане по наредби кантоналног суда у Сарајеву.

Иначе, органи БиХ воде поступак против још три особе које се доводе у везу са саобраћајном несрећом због сумње да су помогли Сефићу послије извршења кривичног дјела. Како су пренијели тамошњи медији то су А.Д. (29) из Сарајева, Н.С. (28) из Фоче и С.С. (22) из Сарајева.

У дворишту породичне куће Н.С., нађен је аутомобил "голф 6" који је, према подацима полиције, коришћен за извршење кривичног дјела, а чији је власник А.М. из Сарајева.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар