Митровић: Нема времена за славље, следи ПАО!

Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да екипа нема времена да прослави велики тријумф над Барселоном јер се већ окренула дуелу са Панатинаикосом.

Кошарка 28.10.2016 | 08:45
Митровић: Нема времена за славље, следи ПАО!
"Да не буде да је флоскула, али смо већ добили извештаје нашег скаутинг тима за Панатинаикос. То најбоље одсликава како размишљамо у овом тренутку. Добили смо крила, забележили први тријумф над Барселоном и добили додатно самопоуздање", рекао је Митровић.

Он се посебно био задовољан игром одбране у мечу са каталонским великаном.

"Како смо одиграли у одбрани најбоље говори да смо прилими 65 поена од тако квалитетног противника. Одиграли смо зрело свих 40 минута", рекао је Митровић и додао да га га радује долазак плејмејкера Нејта Волтерса јер ће црвено-бели имати више играча у ротацији.

Милко Бјелица рекао је да је његова екипа заслужено победила Барселону у трећем колу Евролиге и оценио да је добра игра у одбрани била кључ тријумфа.

"Заслужено смо победили. Ово је велика победа за нас играче, за навијаче, за све нас. Имали смо проблема на старту, првих 15 минута смо тражили ритам у одбани и нападу, а средином друге четвртине дошли су нам и лаки поени из агресивне одбране. Јаком игром у одбрани смо натерали противника да падне у нападу и одбрани", рекао је Бјелица.

На питање како је било водити борбе против центарске линије Барселоне, Бјелица је рекао да је стручни штаб добро припремио тим.

"Тешко је чувати играче као што су Анте Томић и Џои Дорси - физички можда најдоминантнији играч у лиги, али уз помоћ тренера и стручног штаба, који нас је одлично спремио, смо добро одиграли и те предности и мане противника претворили у своје предности", рекао је Бјелица.

Барселона је у првом колу Евролиге после преокрета у финишу утакмице стигла до победе над Униксом, док је Звезда на исти начин поражена од Дарушафаке.

"Дејан нам је рекао да је Барселона на гостовању три минута пре краја губили од Уникса са 10 разлик, али да су то преокренули и да су то добили. И нама се десило нешто слично против Дарушафаке. Мислим да смо били свесни тога и научили смо лекцију, стичемо искуство", рекао је Бјелица.

Звезду већ сутра очекује наредни меч у Евролиги, пошто ће гостовати у Атини екипи Панатинаикоса.

"Мораћемо да што пре ово заборавимо. Морамо да будемо свесни да данас путујемо. То је систем такмичења ове године. Физички је напорно. Циљ нам је да колико-толико одморимо, одрадимо тренинг и спремимо се за тим који има новог тренера", закључио је Бјелица.

Утакмица Панатинаикоса и Црвене звезде играће се у петак од 20.15.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар