ШПА: Гутиерес са 30 метара за побједу Бетиса у 91'!

Гутиересов гром оставио Памплону у мраку: Бетис је жив! Екипа из Андалузије фантастичном голом у 90.минуту стигла до целог плена против Осасуне – 2:1.

Фудбал 21.10.2016 | 23:45
ШПА: Гутиерес са 30 метара за побједу Бетиса у 91'!
Жив је Бетис, умро није. После бродолома у судару са Реал Мадридом екипа из Андалузије је поново оживела амбиције. И то на најслађи могући начин. Стрелац из левице Гутиреса у 90.минуту оставила је Памплону у мраку, а екипу Осасуне на само шест освојених бодова после девет кола Примере – 1:2.

Улогу у тријумфу Бетиса имао је и некадашњи везиста ПартизанаДарко Брашанац. Он је ушао у игру у 64.минуту и сасвим коректно обавио посао. Прво полувреме  обећавало је много више ватре. На сналажљивост и инстинкт правог нападача Хоакин је довео госте у вођство.

Осасуна је узвратила ударац у 48.минуту, имала бод у џепу до заоставног времена, могла можда и до сва три. Али Бетис је имао великог јунака. Наместио је лопту искусни Чилеанац на неких 35 метара, одапео јак шут са неких 30 метара по средини гола. И пробушио врло лоше постављеног Переза.

Емануел Ривије ногом је насрнуо на нашег Дарка Брашанца и зарадио црвени картон у 86. минуту ватреног окршаја у Памплони, што је Фелипе Гутијерез сурово казнио у надокнади времена.

Са око 30 метара, Чилеанац је "натегао" десном из слободног ударца и "пробушио" неспремног Наузета Переза, после чега је свакоме од 15.044 присутних на "Ел Садару" постало јасно да домаћин остаје са једном победом и после 9. кола Примере.

На отварању рунде у петак увече, бурних: Осасуна – Бетис 1:2 (0:1).

Све је било "спремно" за реми када се гостујући састав неопрезно залетео ка голу црвено-плавих, севнула је контра Осасуне коју је повукао резервиста Ривије, Брашанац – којег је тренер Гус Појет такође увео у игру у другом полувремену – направио је професионални фаул и повукао Француза у намери да спречи потенцијално кобну контру, што је изнервирало стаменог нападача и он је шутнуо Србина у тело, док је овај био у паду...

Све то из непосредне близине пратио је арбитар Де Ћеро и показао Брашанцу жути, а Ривијеу директан црвени картон и то је на четири минута пре уласка у надокнаду времена био позив зелено-белима да крену на све или ништа.

Узели су све!

Бетис је с два пораза у низу и само једном победом у последњих пет кола, над Малагом код куће, стигао на место где је последњи пут играо као друголигаш. У Сегунди, у сезони 2014/15, Бетис је био бољи код куће 3:0, Осасуна такође 3:2, али овог пута неуништиви Хоакин вештим голом из контре у 35. минуту наговестио је другачији исход.

Петрос га је избацио у шансу сјајним пасом са средине, Перез покушао да спречи неминовно излетањем, а Хоакин га лобовао без гледања и баланса за 0:1.

Пре тога, Ориол Ријера главом је тукао после корнера Роберта Тореса, али су дефанзивци Бетиса избили лопту са гол-црте уместо Антонија Адана, који је ипак био савладан почетком другог полувремена.

Алехандро Беренгер је вешто покушао искоса са леве стране, левом ногом, да казни Аданово "чекање центаршута", уследио је оштар ударац али само до "прве" стативе, међутим Осасуна је имала среће јер се лопта одбила право на ногу Тореса који ју је закуцао под пречку за 1:1.

Била је то награда за конкретнију и опаснију игру Осасуне од старта меча, упркос томе што је Бетис имао већи посед лопте, а тренери су покушали изменама да промене ствари у финишу меча, па је Брашанац добио шансу од 64. минута уместо Јонаса Мартина и донео је енергију, свежину и претрчане километре гостима у том периоду меча.

Но, шансе су изостале све до Ривијеовог искључења, када је Бетис неколико пута тестирао рефлексе сјајног Переза, а на крају се голман домаћих обрукао код шута из велике удаљености.

ПРИМЕРА, ДЕВЕТО КОЛО

Петак

Осасуна – Бетис 1:2 (0:1)
/Торес 48 – Хоакин 19, Гутиерес 90/

Субота

13.00 Еспањол– Еибар

16.15 Валенсија – Барселона

18.30 Сосиједад – Алавеш

20.45 Гранада – Хихон

Недеља

12.00 Селта – Ла Коруња

16.15 Севиља – Атлетико

18.30 Виљареал – Лас Палмас

18.30 Малага – Легањес

20.45 Реал Мадрид – Атлетик Билбао

Табела: Атлетико 18, Реал 18, Севиља 17, Барселона 16, Виљареал 16, Атлетик 15, Лас Палмас 12, Еибар 11, Бетис (+1) 11, Алавес 10, Сосиједад 10, Леганес 10, Селта 10, Малага 9, Валенсија 9, Депортиво 8, Еспањол 7, Спортинг 7, Осасуна (+1), Гранада 2.

Коментари / 0

Оставите коментар