Агуеро и Компани нове жртве суровог Гвардиоле?!

Поједини медији чак пишу и о скором растанку!

Фудбал 22.10.2016 | 12:00
Агуеро и Компани нове жртве суровог Гвардиоле?!
Усуд је то највећих клубова, а Манчестер Сити - иако то по дефиницији није - такав статус је завредио када је на Итихаду окупио неке од најплаћенијих фудбалера планете предвођених тренером какав је Пеп Гвардиола. Усуд је, дакле, то што ништа не пролази неопажено, а сваки детаљ се предимензионира. Ситијеви навијачи се надају да је то и сада случај, јер енглески медији нашироко пишу о Гвардиолиној решености да из тима избаци и два миљеника трибине - Серхија Агуера и Венсана Компанија.

Сви медији повод за причу проналазе у томе што ни Агуеро ни Компани нису играли за Сити у дебаклу од Барселоне у Лиги шампиона. И док је Агуеро био жртва тактике - Гвардиола је желео веће присуство у вези па је Кевин Де Брујне играо лажну деветку - Компани није био ни у протоколу, иако се, открио је касније баш његов земљак и саиграч из репрезентације, опоравио од повреде. Додуше, толико их је било ових последњих сезона да би било и помало нелогично ако на Итихаду не би размишљали и о другим штоперима. Компани је савршен кад је здрав, али то је нажалост постало редак случај.

Агуеро? Питање је да ли је он уопште случај, јер Гвардиола тврди да је Аргентинац мирно примио одлуку да против Барсе буде на клупи. Међутим, острвски се медији присећају да јеПеп у мање више свим клубовима које је водио пре Ситија инсистирао на тој лажној деветки или бар нешто другачијем типу нападача од Агуера. Жртвовани су зато и Златан Ибрахимовић иДавид Виља и Марио Манџукић. Роберт Левандовски можда је и једина класична деветка која је убедила Гвардиолу да јој је место на терену. Притом, преговори око продужења уговора са Агуером прилично су се отегли па медији и у том податку виде назнаку проблема, иако се и даље очекује да ће тај споразум бити потписан.

Јаја Туре и Џо Харт већ су историја на Етихаду. Компани и Агуеро су наставак Пеповереволуције у Манчестер Ситију. Или су енглески медији, традиционално гладни скандала, ипак превише пажње посветили једној утакмици у нешто другачијем саставу. Код Гвардиоле се такве ствари подразумевају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар