"Ко од запослених купи иПхоне 7 добија отказ"

Неке кинеске компаније су својим запосленим поставили јасан ултиматум - ако купе иПхоне 7 или иПхоне 7 Плус, ризикују отказ.

Информационе технологије 09.10.2016 | 13:08
"Ко од запослених купи иПхоне 7 добија отказ"
Према писању ББЦ, послодавци то чине из патриотских разлога и одвраћају запослене од претераног материјализма. “Ако прекршите ово правило, одмах поднесите оставку”, стоји у једној од порука послодаваца (у овом случају Нанyанг YонгкангМедицине Цомпанy).

Порука је објављена 18. септембра, управо на дан када се обележава 85. годишњица јапанског напада и окупације источног дела Кине.

“Не заборавите на тај историјски дан. Не заборавите национално понижење и бојкотујмо стране производе”, стоји у поруци компаније Нанyанг Yонгканг.

У изјави за ББЦ, из ове компаније кажу да су до те одлуке дошли како би указали запосленима да више треба да мисле на своје породице, а мање на луксузне предмете.

Ово није први покушај бојкота или забране Апплеових производа у Кини. Раније ове године је сличну ствар урадила и компанија Бина Тецхнологy. Део продавница електронике је такође одбио да продаје иПхоне.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар