Криминалци из Београда праве инциденте у РС

У хотелу "Сити" у Прњавору вецерас је дошло до туче између једне групе београдских криминалаца и локалног становништва.

Република Српска 01.10.2016 | 20:31
Криминалци из Београда праве инциденте у РС
Туча је избила у вецерњим сатима, а до ње је дошло када је мања група криминалца из Београда на захтјев локалног становништва, којем су били сумњиви због свог понашања и изгледа одбила да да напусти хотел.

Занимљиво је да су градјани прије избијања туце пуна два сата позивали полицију да интервенише и удаљи момке из града, али се полиција није одазвала игнорисуци све апеле и позиве становниства.

У разговору који је претходио тучи, Београђани су саопштили да су наводно у огласу прочитали да се "бројање гласова плаћа 30 евра", па су дошли да нешто зараде!?

Према провјереним информацијама, групу сумњивих лица из Београда ангажовао је локални тајкун Богдан Николић, близак Горану Додику, брату Милорада Додика.



У хотел "Сити" вецерас  је стигла и Специјална полиција Републике Српске која не дозвољава приступ никоме,укљуцујуци и приступ медијима којима је забрањено снимање уз одузимање камере и опреме

На лицу мјеста се налази и министар безбједности БиХ Драган Мектић који је у телефонској изјави за БН телевизију препричао ове немиле догађаје.

Потврдио је да је данас у току дана дошло до физичких обрачуна између Београђана и Прњаворчана, те да постоји сумња да су заиста дошли са намјером да изазивају нереде на сутрашњим изборима.



"Морам да кажем да је полиција врло траљаво, готово никако интервенисала, два сата нису хтјели да дођу на лице мјеста, иако сам и ја интервенисао", казао нам је министар безбједности БиХ.

Додао је да су полицијска испитивања "гостију" у току, али да није стекао утисак да је полиција заинтересована да расвијетли ову ситуацију.

У Прњавор су Београђани дошли са четири возила, три регистарских ознака из Београда и једним из Руме. Такође, Мектић је казао да су и у Теслићу пријмећене  слична групе момака из Србије. 



БН телевизија/Блог Слободана Васковића