ЛШ - рапорт: Алетико срушио Бајерн, преокрет Барсе, 28 голова!

Пепове ноћне море прогоне и Карлета - Караско спустио Бајерн на земљу! Атлетико у Мадриду славио са 1:0. Лудих 45 минута у Ростову! Нема бриге кад Арсен изведе цео Арсеналов арсенал... ПСЖ се тресао у Лудој шуми, Кавани сурово кажњавао Бугаре! Тобџије рутински сломиле отпор Базела, Лудогорец намучио ПСЖ и промашио пенал за изједначење! Спектакл, ватромет, ерупција са шест голова! Ноћ коју ће Селтик Парк памтити дуго и златан бод против Ситија! Барса у девет минута до победе! Лудница у Шкотској, Менхенгладбах могао да изненади каталонског великана, али је поклекао на крају... Напуљ у трансу, Бенфика уништена, овај Наполи је бољи од Игуаиновог! Екстаза па туга у Истанбулу! Феноменална партија Наполитанаца, Бешикташ после мајсторије Кварежме прокоцкао велику шансу.

Фудбал 28.09.2016 | 23:30
ЛШ - рапорт: Алетико срушио Бајерн, преокрет Барсе, 28 голова!
Три пута узастопце у полуфиналу Лиге шампиона. Реал, Барселона, па Атлетико. Пеп Гвардиола је морао да призна пораз у сударима са земљацима из Шпаније и Минхен напусти без титуле првака Европе. Карло Анчелоти је доведен баш како би вратио пехар најбољег на Старом континенту у Баварску, али је у другом колу Групе Д имао прилику да види колико је Европа захтевнија од Бундеслиге. На “Висенте Калдерону“ један муњевит трк и филигрански прецизан ударац Јаника Фереире Караска за Атлетикових 1:0, други пут у ова два кола.

Била је то фуриозна акција Антоана Гризмана и Караска коју је Белгијанац завршио резантним ударцем са ивице казненог простора. Мануел Нојер је на почетку утакмице успео да му укроти један шут, овај пут није могао ништа.

Тај Карасков погодак био је логична последица свега оног што смо видели у уводних 45 минута. Бајерн је испрва држао лопту, али је Атлетико умео да одсече Роберта Левандовског од остатка екипе. И да опасно запрети чим би освојио лопту. Фернандо Торесје и пре Карасковог поготка имао две изузетне прилике да матира Нојера, али није успео.

Међутим, Атлетико није тим у који ће се тек тако увући нервоза, а Бајерн није - бар не у септембру - тим који ће свих 90 минута моћи да Јорганџијама пасовима уништава идеју. Додуше, у другом полувремену Бајерн је опет био бољи тим на терену, много бољи штавише, али осим случајног покушаја Франка Риберија са краја првог дела игре и одличне шансе за Левандовског неких 15-ак минута пред крај нисмо много тога видели од тима који са правом пуца на сам трон Европе.

После осам узастопних победа уз гол разлику 27:1 хладан туш за Баварце. Могао је да буде и хладнији да у финишу утакмице Гризман после глупости Артура Видала није са беле тачке тукао у пречку.

АТЛЕТИКО МАДРИД - БАЈЕРН МИНХЕН 1:0 (1:0)
/Караско 35/

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак - Хуанфран, Годин, Савић, Луис - Караско (од 72’ Гамеиро), Габи, Саул, Коке - Торес (од 79’ Гајтан), Гризман (од 92’ Парте);

Бајерн Минхен (4-3-3): Нојер - Лам, Боатенг (од 63’ Хумелс), Мартинез, Алаба - Алонсо, Видал, Алкантара (од 66’ Кимих) - Милер (од 59’ Робен), Левандовски, Рибери.

У другом мечу Групе Д, или можда боље да кажемо битки за треће место и место у Лиги Европе на пролећу, Ростов и ПСВ су одиграли фантастичних 45 минута да би у наставку ритам значајно опао, па су морали да одложе коначну одлуку о томе ко ће дочекати пролеће на европској сцени - 2:2.

Дмитри Полоз је био двоструки стрелац за руски тим, Дави Пропер и Лук де Јонг су погађали за ПСВ, али Холанђани су ти који су можда били ближи победи. Барем ако посматрамо квалитет шанси.

Пропер је, наиме, у 57. минуту имао прилику да са једанаестерца први пут доведе холандског шампиона у вођство, није лоше ни шутирао, али је голман Ростова Сослан Џанајев израстао у јунака Ростова. Уосталом, четири пенала ове сезоне је шутирао ПСВ. Ниједан није завршио у противничкој мрежи.

РОСТОВ - ПСВ 2:2 (2:2)
/Полоз 8, 37 - Пропер 14, Де Јонг 45+2/

Ростов (4-4-2): Џанајев - Терентјев, Навас, Гранат, Мевља - Калачев, Гацкан, Нобоа, Ерохин - Полоз (од 77’ Препелица), Азмун (од 92’ Думбија);

ПСВ (4-4-2): Зоет - Аријас, Шваб, Исимат, Морено - Виљемс, Пропер, Хендикс (од 63’ Бергвајн), Гвардадо - Л. Де Јонг, Нарсинг (од 73’ С. Де Јонг).

Фаворити су кренули по плану у групи А. После поделе плена у првом колу, у међусобном окршају, Арсенал и Пари Сен Жермен су вечерас објаснили Базелу и Лудогорецу ко ће у нокаут фазу и коме остаје битка за треће место и Лигу Европе.

Арсенал је без много муке искористио зицер на свом терену против Базела и вероватно направио кључни корак ка пласман у осмину. Мада су и овако били велики фаворити уз ПСЖ за пролазак међу 16 најбољих. Тобџије су убедљивом игром у првом полувремену убиле све наде Базела и трасирале пут ка лаганој победи -

Венгер је у одсуству суспендорваног Жируа извео најофанзивнију могућу поставу са истуреним Санчезом, Озилом иза њега и Ивобијем и Волкотом по крилима. Од Арсеналового офанзивног арсенала није било спаса швајцарском шампиону чији бедем је попустио већ у седмом минуту. После типичне Арсеналове акције у којој је лопта дуго кружила, Санчез је побегао одрбани Базела и центрирао на петерац где је Волкот био на правом месту и ударцем главом начео Швајцарце. После двадесетак минута, опет исти актери и опет лопта у мрежи Базела. још једна лепа акција Арсенала, опет је Санчез асистент и опет је Тео Волкот стрелац. Овога пута је постигао гол у свом стилу: ударцем у даљи угао. Било је јасно да је све гтово...

Имао је Арсенал још добрих прилика. Шансе да се упишу у стрелце су пропустили Санчез и Озил. Заслужио је Арсенал и убедљивију победу с обзиром да је поптуно контролисао ситуацију и доминирао против швајцарског ривала. Али и ово је било довољно за наставак битке за прво место са Пари Сен Жерменом.

АРСЕНАЛ - БАЗЕЛ 2:0 (2:0)
/Волкот 6, 26/

Арсенал (4-2-3-1): Оспина - Бељерин, Мустафи, Кошћелни, Монреал (од 75’ Гибс) - Казорла, Г. Џака - Волкот (од 70’ Окслејд-Чемберлен), Озил, Ивоби (од 75’ Монреал) - Санчез;

Базел (3-5-2): Вацлик - Суши, Т. Џака, Баланта - Ланг, Бјарнасон (од 79’ Делгадо), Зуфи (од 71’ Ељунуси), Франсон, Траоре - Думбија (од 58’ Шпорар), Штефен.

ПСЖ ипак није имао тако лак задатак као Арсенал. Француски шампион није био на екскурзији у Бугарској као што су многи очекивали. Лудогорец је поштено намучио фаворизавне Свеце, приредио им моменте патње, али је поражен 1:3. Ко зна шта би било да Моци није промашио пенал за изједначење... 

Лудогорецов бод из Базела очигледно није био случајност. Бугарски тим се храбро и пожртвовано супроставио тиму звезда са Парка принчева. Одлично организован у дефанзиви и ослоњен на убитачне контре, Лудогорец је био бољи тим у првој четвтини меча. Имали су неколико солидних шанси, а онда су поведли из прекида. Леви бек Натанијел је нашао рупу у живом зиду Француза и погодио за вођство. Ипак, ПСЖ је преискусна екипа којој  примљени гол није приметио планове. Изједначили су из прве праве прилике пошто је Матуидиизбегао офсјад, прошао иза леђа одрбани домаћих и рутински матирао Стојанова.

После десет минута игре у другом полувремену, ПСЖ је поптуно преокренуо. Ди Маријаје центрирао из слободњака, а Кавани сјајно реаговао у скоку и главом скренуо лопту у мрежу Бугара. Имао је Лудогорец идеалну прилику да се врати у меч када је Мота скривио пенал у 58. минуту, али је капитен Моци био непрецизан са беле тачке. Тачније, Ареола му је дорбанио пенал. Искусни Французи су то опет казнили првом следећом приликом. Минут после промешног пенала Моција, Лукас Моура је пробио по десном крилу, а уругвајскиМатадор опет био неумољив и закуцао лопту под пречку чиме је отпор Лудогореца и дефинитивно сломљен.

Французи су однели планиране бодове из Бугарске, али много теже него што су очекивали док је Лудогорец и после два кола сачувао образ и показао да неће бити топовска храна у елитном такмичењу.

ЛУДОГОРЕЦ - ПСЖ 1:3 (1:1)
/Натанел 16 - Матуиди 35, Кавани 55, 60/

Лудогорец (4-2-3-1): Стојанов - Минев, Моци, Паломино, Натанаел - Ђаков, Абел - Вандерсон (од 88’ Кешеру), Марселињо, Мисиђан (од 74’ Лукоки) - Кафу;

ПСЖ (4-3-3): Ареола - Орије, Маркињос, Силва, Максвел - Верати (од 80’ Криховјак), Мота, Матуиди - Лукас, Ди Марија (од 88’ Икон), Кавани (од 91’ Огустен)

Нико, апсолутно нико, па чак ни највеће оптимисте, нису могле да предвиде да би Селтик могао да пружи нешто више од од спорадичног отпора против досад перфектног Манчестер Ситија. А Селтик Парк добио је утакмицу о којој ће се дуго памтити и ноћ каква дуго није виђена у најјачем клупском такмичењу на Старом континенту!

Прштало је све од врхунског фудбала у дому Келта свих 90 минута, пало је шест голова, виђено неколико спектакуларних потеза, али и реми какав је судар тренутно најбољих клубова Шкотске и Енглеске и заслужио - 3:3!

А умало је Пепову машинерију размонтирао најефикаснији стрелац Зеленог поноса - Муса Дембеле. Момак који је летос стигао из Фулама као слободан играч и обукао зелено-бели дрес већ сада показује зашто полако постаје једно од највећих појачања у новијој историји клуба, а са два гола уназадио је одбрану Ситија и посебно Клаудија Брава. 

Јер, нико ове сезоне није успео да постигне више од једног гола против Пеповог Ситија, а до вечерас ниједан играч није постигао два гола. Селтик их је дао три, а Дембеле је био тај фрагмент који је екипу Брендана Роџерса три пута доводио до вођства. 

Права лудница виђена је већ у првих 45 минута сусрета, када је пало чак четири гола. И све је кренуло потпуно невероватно, када је Дембеле први пут казнио успаваност Ситијеве последње линије и можда чак из офсајда матирао Брава. Али, судије су мислиле да недозвољене позиције није било. 

Међутим, ниједан Селтиков ударац није успео да сломи Сити. Како су Келти шамарали, тако су Грађани узвраћали. Свим силама! 

Тек што су навијачи Селтика почели да се навикавају на призор на семафору, где је писало 1:0, гости из Енглеске имали су спремљен одговор.

Страшну асистенцију спремио је Александар Коларов за Фернандиња и тако превао целу Селтикову одбрану, да би дефанзивни везиста у стилу расних голгетера преварио Гордона и затресао мрежу. Играо се 12. минут.

Лудници краја није било. Само неколико минута касније Селтик Парк поново је изгорео! Овог пута Рахим Стерлинг је противнику поклонио гол и тако на муке ставио Сити. Невероватно, али истинито, исти фудбалер успео је да исправи кардиналну грешку од неколико минута раније и онда уз асистенцију Давида Силве на мајсторски начин врати резултат на „нулу“.

Све то било је само предигра за оно што је виђено у првих десет минута наставка утакмице. Само што су се играчи загрејали Селтик је организовао одличан напад по левој страни, уследио је центаршут који Коларов није могао да обузда и голчина Дембелеа за нову ерупцију препуног Селтик Парка.

И ова радост била је кратког века, јер је Нолито у 55. минуту још једном поравнао резултат и тако поново на земљу спустио Зелене. Поготку је претходовала још једна феноменална акција Ситија, овог пута у режији Серхија Агуера, на чијем путу се испречио Гордон. Али, одбитак је завршио код Нолита, а остало већ знате.

Мада до краја утакмице више није било голова, узбуђења није мањкало. Упркос свим пакленим налетима Ситија, Селтик је успео да издржи велики притисак и направи велико изненађење!

СЕЛТИК - МАНЧЕСТЕР СИТИ 3:3 (2:2)
/Дембеле 3, Стерлинг 20аг, Дембеле 47 - Фернандињо 8, Стерлинг 29, Нолито 55/

Стадион: Селтик Парк
Судија: Никола Рицоли (Италија)

Селтик (4-2-3-1): Гордон - Лустиг, Свјатченко, Туре, Тирни - Браун, Битон (од 84. Грифитс) – Форест (од 81. Робертс), Рогић (од 58. Армстронг), Синклер – Дембеле.

Манчестер Сити (4-2-3-1): Браво - Забалета, Отаменди, Коларов, Клиши (од 73. Стоунс) - Гундоган, Фернандињо - Стерлинг, Силва, Нолито (од 76. Фернандо) – Агуеро.

Група Ц вечерас је умало донела два спектакуларна изненађења! Уместо тога добили смо незабораван меч у Шкотској и велики преокрет Барселоне у Немачкој, где је Менхенгладбах био дуго у вођству, али је пао после великог налета у само девет минута – 2:1.

И без повређеног Лионела Месија Барселона је стварно много јака. Колтови јесу пуцали јако, али на крају нису могли да издрже паклен притисак казнене експедиције из Каталоније, која је уз доста муке успела да наштелује нишанске справе и спречи сензацију на Борусија Парку.

Ипак, пуних сат времена тињала је нада на препуном стадиону Менша да би могли да присуствују шокантном расплету. Све је почело голом Торгана Азара у 34. минуту, након почетничке грешке Хавијера Маскерана.

Од тог тренутка уследио је тајфунски удар на одбрамбену линију Менхегладбаха, која је издржала тек до 65. минута. Онда је уследио напад у Барсином стилу, Нејмарова асистенција резервисти Арди Турану и гол који је потпуно помутио ум домаћину.

Под таквим шоком Менхенгладбах није могао брзо да се опорави, па је зато девет минтуа касније заврши ударац задао Ђерар Пике. После доброг додавања Луиса Суареза. Мада, шпански дефанзивац имао је наклоност судија у првом полувремену, када судија Дамир Скомина није досудио чист једанаестерац након играња руком у казненом простору.

Тешко је претпоставити шта би се десило да је немачки тим добио тај пенал у првом делу, али на крају три бода кући носи Барса. 

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ - БАРСЕЛОНА 1:2 (1:0)
/Азар 34 – Туран 65, Пике 74/

Стадион: Борусија Парк
Судија: Дамир Скомина (Словенија)

Борусија Менхенгладбах (4-2-3-1): Зомер – Корб, Кристијансен, Елведи, Вент – Крамер, Дауд – Траоре, Штиндл (од 83. Хан), Азар (од 80. Херман) – Рафаел.

Барселона (4-3-3): Тер Штеген – Роберто, Пике, Маскерано, Алба – Ракитић (од 60. Туран), Бускетс, Инијеста – Пако (од 54. Рафиња), Нејмар, Суарез.

Ко се сећа Игуаина још?

Овај Наполи је по свему за сада изгледа бољи од оног из прошле сезоне. Наполитанци после два кола имају стопостотан учинак у групи Б Лиге шампиона, прате их Бешикташ, Бенфика, Динамо, Кијев... Италијански клуб је једном ногом у осмини финала, с обзиром да их сада очекују два везана меча протиув Бешикташа.

Наполи је на крцатом Сан Паолу бацио у транс своју френетичну публику и до ногу потукао очајну Бенфику - 4:2. У другом мечу групе, Динамо Кијев је извукао бод у Истанбулу против Бешикташа.

Ултра-офанзивна оријентација Мауриција Сарија и сјајан избор појачања су направили казнену експедицију од Наполија. Бенфика је разбијена у парампарчад. Од првог минута када јеМилик био у шанси је почела офанзива Наполитанаца. У десетом минуту је шансу за деби у Наполију неочекивано добио и наш Никола Максимовић пошто се повредио Албиол. Промене у одбрани нису утицале на игру Наполитанаца који су кидисали ка голу Сезара.

Коначно, у 20. минуту је уследила експлозија одушевљена на Сан Паолу. Гулам је извео корнер, а Хамшик побегао чуварима и главом бацио Напуљ у транс. Бенфика се некако и држала до краја али је у других 45 минута уследио фијаско. Мертенс је мајсторијом из слободњака суплирао предност. У 54. минуту је већ било 3:0 и крај свих надања за Португалце. Голман Сезар је срушио Каљехона, а Милик био прецизан са беле тачек. Али то није био крај Наполијеве канонаде. Мертенс је постигао други гол на мечу након велике грешке голмана гостију.

До краја је Бенфика преко Гуедеша и Салвија успела да ублажи пораз и сачува образ.

НАПОЛИ - БЕНФИКА 4:2
/Хамшик 20, Мертенс 51, Милик 55 пенал, Мертенс 58 - Гуедеш 71, Салвио 86/

Наполи (4-3-3): Реина - Хисај, Кулибали, Албиол (од 11. Максимовић), Гулам - Алан, Жоржињо, Хамшик - Каљехон (од 70. Инсиње), Мертенс (од 82. Ђакерини), Милик.

Бенфика (4-4-2): Жулио Сезар - Семедо, Лисандро Лопез, Линделоф, Грималдо - Пици, Фејса (од 82. Гомеш), Орта (од 56. Салвио), Алмеида – Кариљо (од 76. Гуедеш), Митроглу.

Наполи има шест бодова, а на другом месту у групи је Бешикташ. Међутим, Турци имају за чим да жале. Да су вечерас победили кијевски Динамо на свом терену, били би у сјајној позицији. Овако, са 1:1 су девалвирали велики бод из првог кола у Лисабону.

Паклена атмосфера у Истанбулу је дочекала Украјинце и све је било спремно за велику победу којом би Бешикташ направио џиновски корак у борби за пласман у нокаут фазу. Јер меч на свом терену против Динама је представљао најлакши пут до три бода.

Кренуло је идеално пошто је неуништиви Рикардо Кварежма постигао голчину из слободног ударца и распалио трибине у Истанбулу.

Изгледало је да Украјиници неће устати из нокдауна. Бешикташ је доминирао, али пропустио прилику да дотуче грогираног ривала и промашио је шансе које није смео. Динамо је први шут ка голу Бешикташа упутио у 51. минуту што довољно говори о игри Украјинаца. Ипак, успели су у 68. минуту да казне неопрезност Турака и изједначе.

Несхватљиво је како су домаћи фудбалери код прекида оставили Циганкова самог на другој стативи. Динамо је успео да извуче бод, а чак је могао и сва три да је Јармоленкоискористио шансу у финишу утакмице. Примљени гол је потпуно сасекао крила домаћем тиму. Једна гршека их је скупо коштала... Душко Тошић је одиграо цео меч за Бешикташ на позицији левог штопера. 

БЕШИКТАШ - ДИНАМО КИЈЕВ 1:1
/Кварежма 29 - Циганков 65/

Бешикташ (4-2-3-1): Фабри – Бек, Марсело, Тошић, Еркин – Арслан (од 77. Инлер), Хатчинсон – Кварежма, Талиска, Адријано (од 68. Тосун) – Абубакар (од 85. Фреј).

Динамо Кијев (4-1-4-1): Рудко – Морозјук, Качериди, Вида, Антунес – Рибалка – Гармаш, Бујалскиј (од 22. Корзун), Јармоленко, Гонзалез (од 62. Циганков) – Жуниор Мораеш (од 78. Гладкиј).

ЛШ, 2. коло:

Група А:

Лудогорец – ПСЖ 1:3
Натанаел 16 - Матуиди 41, Кавани 55, 60

Арсенал – Базел 2:0
Волкот 7, 25

Табела: ПСЖ 4, Арсенал 4, Лудогорец 1, Базел 1.

Група Б:

Бешикташ - Динамо Кијев 1:1
Кварежма 29 - Циганков 65

Наполи – Бенфика 4:2
Хамшик 21, Мертенс 51, 58, Милик 54п - Гуедес 71, Салвио 86

Табела: Наполи 6, Бешикташ 2, Динамо 1, Бенфика 1.

Група Ц:

Борусија Менхенгладбах – Барселона 1:2
Азар 34 - Туран 66, Пике 74

Селтик – Манчестер сити 3:3
Дембеле 3, 46, Тирни 21 - Фернандињо 11, Стерлинг 29, Нолито 55

Табела: Барселона 6, Манчестер сити 4, Селтик 1, Менхенгладбах 0.

Група Д:

Атлетико Мадрид – Бајерн 1:0
Караско 36

Ростов – ПСВ 2:2
Полоз 8, 37 - Пропер 14, Де Јонг 45

Табела: Атлетико 6, Бајерн 3, ПСВ 1, Ростов 1.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар