Немамо гдје: Радници се затворили у фабрику

Радници Творнице транспортних уређаја д.д. Тузла затворили су се у просторије овог предузећа и, како су истакли до испуњења захтева неће изаћи.

Босна и Херцеговина 26.09.2016 | 12:56
Немамо гдје: Радници се затворили у фабрику
У Творници се налази око 50 радника, а појединци су отишли кући по лијекове а потом ће се вратити у Творницу, пише Тузлански.ба

"Ми смо молили, кумили, тражили, прошли пут смо донијели одлуку и сад нећемо изаћи док се не испуне наши захтјеви", истакао је предсједник Синдиката радника Мехмед Терзић.

Подсјећамо, радницима овог предузећа се мјесецима обећава да ће њихови проблеми бити ријешени.

Влада ФБиХ им је, како кажу, обећала да ће 9. септембра бити извршена продаја предузећа, а до данас им се нико не јавља. И даље је, као и годинама уназад, све на обећањима, која више не могу да слушају.

"Ми више немамо гдје, чекали смо, исцрпили смо све могуће напоре, не можемо више да издржимо, затварамо се док не ријеше шта по питању нашег радног стажа и заосталих плата", напомиње Терзић.

Радници овог некадашњег гиганта годинама указују на тешко стање у којем се налазе, без посла, без плата, са неисплаћеним радним стажом.

(Тузлански.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зазор

26.09.2016 10:58

Ниста од протеста ,назалост! Федерација је опљацкана давно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирза Ступине

26.09.2016 11:27

Изгледа да се једину у Тузли радници боре за своја права, од нас је потекао и протест прије неколико година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.09.2016 11:35

ТТУ је некад била јака фабрика са добрим примањима. Онда су радници те фабрике одлучили да им је Југославија лоша земља и кренули за затуцаним чичиштем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

26.09.2016 11:46

Вама је срећа да немате додика. Код нас се немају дје затворити однијели и зидове. Врата прозоре бар нецете киснути

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо фунта

26.09.2016 12:05

Радници навикли зивит на тудјој грбаци па онда се прица понавља из дана у дан. Понедјељак је најтези дан у седмици али продје то некако...

ОДГОВОРИТЕ