И Партизан сигуран у посљедњој провјери пред старт АБА лиге

Кошаркаши Партизана победили су Спартак у Суботици 92:89 у последњем мечу пред почетак нове сезоне.

Кошарка 26.09.2016 | 13:45
И Партизан сигуран у посљедњој провјери пред старт АБА лиге
Пред 2.500 гледалаца црно-бели су тријумфовали без Ратковице и Величковића.

Изабраници Александра Џикића сезону почињу првог октобра када од 19 часова играју у Бару против домаћег Морнара у првом колу АБА лиге.

Партизан горе-доле на генералки, Луковић бриљирао! Црно-бели су у последњој провери пред старт сезоне 2016/17, у пуној дворани у Суботици, победили Спартак уз маестрално издање центра Уроша Луковића.

Кошаркаши Партизана одиграли су и добро и лоше у последњој провери пред старт сезоне 2016/17, а у случају црно-белих то је у суботу увече у Бару, граду екипе Морнара.

Црно-бели су у пуној дворани у Суботици добро отворили сусрет са Спартаком, потом примили превише поена у другој и трећој четвртини, али уз мало озбиљности и ангажованости у последњој деоници стекли велику предност...

...коју су на крају претворили у тесну победу: Спартак – Партизан 89:92 (14:24, 24:22, 31:22, 20:24), уз сјајну ролу 213 центиметара високог Уроша Луковића коју је спустио 21 поен у обруч и поделио пет блокада вечерас одличном домаћем тиму.

Луковића је у кошгетерском смислу пратио плеј црно-белих Вилијам Хачер, са 20 поена, а ефикасан је био и Стефан Бирчервић са 17.

Тренер црно-белих, који је заказао три утакмице ове недеље (пораз од Антверпена, победа над Лукоилом, победа над Спартаком) није "скидао" Бранислава Ратковицу, а у току самог сусрета одлучио је и да не уводи Новицу Величковића и Ђорђа Мајсторовића иако су били у опреми.

Меч између плаво и црно-белих обележила и на моменте груба игра као и претерана нервоза у редовима два тима, као кулминација напорног припремног периода.

У једном тренутку умало је дошло до туче између Френклина Робинсона из Партизана и Светозара Поповића из Спартака, али је прибрани Луковић послужио као "кордон" у том тренутку.

То није било све, јер је наелектрисаној атмосфери подлегао и бивши капитен црно-белих, млади Вања Маринковић, који је избачен са утакмице са уписаних осам поена до тада.

Спартак: Љубенковић 5, Христов 15, Прља 4, Николић 11, Андрејевић 4, Пуљко 21, Јовишић 8, Мишчевић 7, Лакета 5, Матић 5, Лучић, Поповић 4.

Партизан НИС: Робинсон 8, Врабац 6, Јовановић, Маринковић 8, Танасковић 8, Величковић, Мајсторовић, Бирчевић 17, Копривица, Андрић, Хечер 20, Пот 2, Карахоџић 2, Луковић 21.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар