Здраве навике за топ форму

Уколико ваш син или ћерка имају проблем са вишком килограма, помозите им да овог лета смршају. Сваког дана се шетајте са њима, возите заједно бицикл, прескачите конопац, уведите им редовне и здраве оброке.

Здравље 28.07.2016 | 13:34
Здраве навике за топ форму
Истраживања показују да је свако пето дете у Србији прекомерно ухрањено или већ гојазно, а студије још говоре да би из тих разлога данашњи малишани први пут у историји могли да живе краће него њихови родитељи. Само од 2006. до 2013. године, број гојазне деце је повећан са 8,5 одсто на 13,7.

Уколико ваш син или ћерка имају проблем са вишком килограма, помозите им да овог лета смршају. Распуст траје до септембра, менталне активности су мање, врелине утичу на смањење апетита, па клинци имају више времена и могућности да се усмере ка овом циљу. Сваког дана се шетајте са њима, возите заједно бицикл, прескачите конопац, уведите им редовне и здраве оброке, нека једу што више свежег воћа и поврћа и до краја лета ће резултати сигурно бити видљиви.

Стручњаци кажу да је то идеалан период за убрзавање метаболизма и изградњу здравих навика, јер су слободни, немају обавезе око учења, физички су активнији, не морају да једу брзу храну као што раде када имају наставу, па им је најлакше да на одмору "скокну" по пљескавицу или сендвич. Савет је да се ништа не ради на силу, под притиском, него да се дете полако доведе на прави пут.

Новости
фото: новости

Коментари / 0

Оставите коментар