Инспирисао ме Клинт Иствуд, не Ана Винтур

Уредница "Вога" Ана Винтур није била узор по којем је Мерил Стрип градила лик у филму "Ђаво носи Праду", већ је то био, између осталих, Клинт Иствуд, открила је глумица за амерички часопис "Варајети".

Забава 29.06.2016 | 08:24
Инспирисао ме Клинт Иствуд, не Ана Винтур
Иако Лорин Вајсбергер није потврдила да је у својој књизи "Ђаво носи Праду" приказала Ану Винтур, глумица Мерил Стрип демантовала је гласине да је на лику модне иконе градила лик строге и бездушне уреднице модног часописа Миранде Присли.

"Инспирација за тон и глас био ми је Клинт Иствуд", открила је глумица за магазин "Варајети", 10 година после фантастичне улоге у филму "Ђаво носи Праду".

Глумица каже да познати глумац никада не подиже глас и да обично саговорник мора да му се приближи не би ли га чуо шта прича, чиме аутоматски постаје најмоћнија особа у соби, што је њеном лику дало жељени ефекат.

Према речима глумице Ен Хатавеј, која такође глуми у филму "Ђаво носи Праду", кад је Мерил на пробама приблегла ефекту "тихог говора", сви су зинули од одушевљења.

Смисао за хумор Миранде Присли Стрипова је преузела од Мајка Николаса, с којим је радила на бројним филмовима.

Што се тиче изгледа Миранде Присли, оскаровка открива да је имала две музе за инспирацију: желела је комбинацију беле косе супермодела Кармен Делорфис и ненападне елеганције и непобитног ауторитета француске економисткиње Кристин Лагард.

Ипак, иако је својим ликом допринела успеху филма, Стрипова је умало одбила улогу због почетне понуђене плате, која јој је на крају удвостручена.

 Б 92
фото: фацебоок

Коментари / 0

Оставите коментар