Голф се вратио на ОИ, Мекилрој одустао од Игара!

Ирски голфер Рори Мекилрој објавио је да неће наступати на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру из страха због вируса зика.

Остали спортови 25.06.2016 | 16:45
Голф се вратио на ОИ, Мекилрој одустао од Игара!
Голф се враћа на Олимпијске игре после 112 година, а Мекилрој је требало да буде можда и највећа звезда тог спорта у Рију, али је прошлог месеца рекао да прати развој ситуације у Бразилу од када се верио, због повезаности вируса са проблемима у трудноћи и последицама по бебе.

"После много размишљања и разматрања, одлучио сам да повучем своје име из разматрања за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру овог лета. После разговора са онима који су ми најближи, схватио сам да су моје здравље и здравље моје породице важније од свега другог. Иако је ризик од инфекције вирусом јако мали, то је ипак ризик који нисам спреман да предузмем", навео је Мекилрој у саопштењу.

Мекилрој је један од неколико популарних голфера који су се повукли, а међу којима су Адам Скот, Луи Устајезн, Чарл Сварцел, Марк Лишман и Виџеј Синг.

"Верујем да ће Ирци разумети моју одлуку. Безрезервна подршка коју добијам сваки пут када наступам на турнирима код куће и у иностранству ми много значе", додаје се.

Ирски олимпијски комитет саопштио је да је "изузетно разочаран" Мекилројевом одлуком.

"Изузетно смо разочарани што нећемо водити Рорија са нама у Рио. Али, као што смо увек говорили, то је индивидуална одлука и наравно да поштујемо његову одлуку, коју је донео из личних разлога. Рори је требало да буде једна од највећих звезда у Рију, али сада је неки други ирски голфер добио шансу да постане олимпијац и да учествује у историјском повратку голфа на Олимпијске игре", наводи се у саопштењу.

Рори Мекилрој сматра себе Северним Ирцем, Ирцем и Британцем. Поседује британски пасош, а 2012. је разматрао да наступи за Британију, али се 2014. одлучио да брани боје Ирске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар