Црвено-бијели у Евролиги: Бар 10 утакмица у Арени!

"Наша опредељност је ка тој хали", рекао је председник клуба Небојша Човић, најављујући продају годишњих карата.

Кошарка 25.06.2016 | 14:00
Црвено-бијели у Евролиги: Бар 10 утакмица у Арени!
КК Црвена звезда Телеком у понедељак је почела продају сезонских улазница за такмичарску 2016/17, у којој ће црвено-бели одиграти бар 15 евролигашких утакмица на домаћем терену.

У осврту на почетак продаје годишњих карата, председник клуба Небојша Човић најавио је нове клупске циљеве на том плану: још већи приход од улазница (планирано око два милиона) и бољу бригу о власницима годишњих улазница.

Према његовим речима, клуб је пројектовао 5.990 сезонских карата.

"Димензионишемо се на основу 'Пионира' и отуд таква пројекција. Још није познато колико ћемо утакмица одиграти у Арени. Очекивања су да одиграмо бар десетак мечева, јер је наше опредељење ка тој дворани. Али, ако је њена заузетост као прошле сезоне, онда ћемо морати да нађемо заједнички приступ", рекао је Човић.

Говорећи и о конкретним клупским циљевима, председник Звезде истакао је план за већу бригу о власницима "сезонских".

"Није све било идеално када су у питању гарантована места носиоца сезонских карата. На томе ћемо морати интензивно да радимо. Такође, у хали не смемо имати заузета места на пролазима, степеницама, ни на ком нивоу", додао је он.

Уз констатацију да је клуб са Малог Калемегдана у сезони 2015/16 зарадио милион и 700 хиљада евра од продаје сезонских и дневних карата, Човић је додао:

"У АБА лиги је зарађено 56.000 евра, а у домаћој лиги 2.700 евра. Те цифре нешто говоре, у смислу наших предвиђања"

Према његовим речима, продаја сезонских карата Звезде у следећој сезони биће другачија него претходних. Пре свега, извесно је да неће бити продаје тих улазница током зиме и да ће престати да постоје такозване "полусезонске" карте.

"У неколико година за нама имали смо три фазе продаје сезонских карата. Прва је фаза претпродаје, са нижим ценама, са одређеним попустом, који је за неке категорије и већи од 20 одсто. Затим креће друга продаја, од септембра, а имали смо и трећу фазу, од зиме и она се односи на полусезонске карте, а зато нисам сигуран да ће и сада постојати. Евролига се игра као лига, имаћемо 15 кола код куће, имаћемо понуде у вези са путовањима, заједничким путовањима. Институација бесплатног заиста више не постоји. Све то увек неко мора да плати", додао је Човић.

"Нема више институције бесплатне карте"

Сарађујемо са Евентимом већ пету годину. Многи нису веровали у овај наш пројекат, јер је тада постојала институција бесплатне карте или заслужног грађанина, да не кажем заслужног навијача. Сада сам срећан што постоји институција платне карте, јер куповином сезонске и појединачне карте ти помажеш свој клуб.

Црвена звезда склопила је ове године сарадњу са Специјалном Олимпијадом Србије и куповином сваке годишње улазнице за такмичарску годину црвено-белих биће донирано 100 динара за наше специјалне олимпијце.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар