Видео - ''Турнир пријатељства'': Погледајте осмицу Звезде и пораз Партизана!

У Бијељини је настављен Турнир пријатељства, а београдски "вечити" забележили су различите резултате у мечевима са сарајевским вршњацима.

Фудбал 25.05.2016 | 23:30
Видео - ''Турнир пријатељства'': Погледајте осмицу Звезде и пораз Партизана!

Фудбалери Црвене звезде, стари 16 година и млађих, обезбедили су пласман у полуфинале трећег Турнира пријатељства у Бијељини коло пре краја такмичења у Групи А!

Они су данас, након што су на старту декласирали вршњаке из подгоричке Будућности резултатом 6:0, били још убедљивији у мечу са сарајевским Жељезничарем којем су дали два гола више – 8:0!

Црвено-бели ће се у четвртак састати са Загребом у мечу који не може да им угрози прво место у групи, тако да ће их у међувремену више занимати расплет у Групи Ц, из ког чекају победника и противника у борби за финале.

То ће бити бољи из меча Динамо Загреб – Војводина, који је такође на програму у четвртак.

Занимљиво, Динамо је освојио први Турнир пријатељства одржан 2014. године победом над ОФК Београдом 3:1 у финалу, након што је у полуфиналу избацио београдске црвено-беле, док је прошле сезоне Црвена звезда у финалу стигла до трофеја победом од 1:0 над Војводином, па нас сигурно чека једна од реприза неизвесних мечева из претходне две сезоне.

Недорасле ривале са "Грбавице" момци Николе Пуаче победили су тако што се осморица момака уписало у стрелце, а како играју црвено-бели најбоље говори податак да су на два меча која трају сат времена дали 14 голова и да нико није постигао више од – два!

По један гол у мреже Будућности и Жељезничара сместили су Костић, Босић, Аћимовић, Савић, Торбица и Шиканић, а једном су стрелци били Гаврић и Илић.

За разлику од црвено-белих, црно-бели дечаци нису надиграли своје ривале из Сарајева. Напротив.

После успешног старта у Групи Б и победе над скопским Вардаром од 3:1, Партизан је данас поражен од Сарајева резултатом 0:2.

Након изједначеног првог полувремена, Сарајлије су искористиле своје шансе у другом и преко Салчина у 35. и Дервишагића у 48. минуту стигле до бодова који су их попели на прво место у групи.

Момци које са клупе предводи Милан Ристић више не одлучују сами о својој судбини, јер им је за полуфинале потребно да победе Осијек и сачекају добре вести са меча Вардар – Сарајево, где би их све осим тријумфа "бордо тима" одвело у полуфинале и то на победника Групе Д, у којој се такмичи ОФК Београд.

"Романтичари" су после "осмице" у мрежи Слободе из Тузле на старту – 8:1, данас одиграли само 0:0 у мечу са Сутјеском, тако да ће им за полуфинале бити неопходна победа у дербију са Ријеком, која има максималан учинак после два кола.

Правила:

У полуфинале ће се пласирати победници група.

Уколико две или више екипа имају исти број бодова, коначан пласман у групи одредиће се на основу резултата у међусобном дуелу, после чега на ред долази гол-разлика, па број датих голова. Ако и тада није могуће наћи бољег, учесник полуфинала биће одређен жребом.

Црвени картон подразумева аутоматску утакмицу суспензије, док се жути картони не преносе у полуфинале осим у случају да један играч заради три жута картона на три меча у групи.

Утакмица траје 60 минута.

У полуфиналу и финалу у случају нерешеног исхода одмах се приступа извођењу пенала.

Група А

1. коло: Црвена звезда – Будућност 6:0, Загреб – Жељезничар 1:1.

2. коло: Црвена звезда – Жељезничар 8:0, Загреб – Будућност 0:0.

3. коло: Црвена звезда – Загреб, Будућност – Жељезничар.

Табела: Црвена звезда 6, Загреб 2, Будућност 1, Жељезничар 1.

Група Б

1. коло: Осијек – Сарајево 1:1, Партизан – Вардар 3:1.

2. коко: Сарајево – Партизан 2:0, Осијек – Вардар 2:2.

3. коло: Партизан – Осијек, Сарајево – Вардар.

Табела: Сарајево 4, Партизан 3, Осијек 2, Вардар 1.

Група Ц

1. коло: Динамо – Олимпија 1:1, Војводина – Вележ 4:1.

2. коло: Динамо – Вележ 3:0, Олимпија – Војводина 2:2.

3. коло: Војводина – Динамо, Вележ – Олимпија.

Табела: Динамо 4, Војводина 4, Олимпија 2, Вележ 0.

Група Д

1. коло: ОФК Београд – Слобода Тузла 8:1, Ријека – Сутјеска 2:0.

2. коло: ОФК Београд – Сутјеска 0:0, Ријека – Слобода 2:0.

3. коло: ОФК Београд – Ријека, Сутјеска – Слобода.

Табела: Ријека 6, ОФК Београд 4, Сутјеска 1, Слобода 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар