Video - ''Turnir prijateljstva'': Pogledajte osmicu Zvezde i poraz Partizana!

U Bijeljini je nastavljen Turnir prijateljstva, a beogradski "večiti" zabeležili su različite rezultate u mečevima sa sarajevskim vršnjacima.

Fudbal 25.05.2016 | 23:30
Video - ''Turnir prijateljstva'': Pogledajte osmicu Zvezde i poraz Partizana!

Fudbaleri Crvene zvezde, stari 16 godina i mlađih, obezbedili su plasman u polufinale trećeg Turnira prijateljstva u Bijeljini kolo pre kraja takmičenja u Grupi A!

Oni su danas, nakon što su na startu deklasirali vršnjake iz podgoričke Budućnosti rezultatom 6:0, bili još ubedljiviji u meču sa sarajevskim Željezničarem kojem su dali dva gola više – 8:0!

Crveno-beli će se u četvrtak sastati sa Zagrebom u meču koji ne može da im ugrozi prvo mesto u grupi, tako da će ih u međuvremenu više zanimati rasplet u Grupi C, iz kog čekaju pobednika i protivnika u borbi za finale.

To će biti bolji iz meča Dinamo Zagreb – Vojvodina, koji je takođe na programu u četvrtak.

Zanimljivo, Dinamo je osvojio prvi Turnir prijateljstva održan 2014. godine pobedom nad OFK Beogradom 3:1 u finalu, nakon što je u polufinalu izbacio beogradske crveno-bele, dok je prošle sezone Crvena zvezda u finalu stigla do trofeja pobedom od 1:0 nad Vojvodinom, pa nas sigurno čeka jedna od repriza neizvesnih mečeva iz prethodne dve sezone.

Nedorasle rivale sa "Grbavice" momci Nikole Puače pobedili su tako što se osmorica momaka upisalo u strelce, a kako igraju crveno-beli najbolje govori podatak da su na dva meča koja traju sat vremena dali 14 golova i da niko nije postigao više od – dva!

Po jedan gol u mreže Budućnosti i Željezničara smestili su Kostić, Bosić, Aćimović, Savić, Torbica i Šikanić, a jednom su strelci bili Gavrić i Ilić.

Za razliku od crveno-belih, crno-beli dečaci nisu nadigrali svoje rivale iz Sarajeva. Naprotiv.

Posle uspešnog starta u Grupi B i pobede nad skopskim Vardarom od 3:1, Partizan je danas poražen od Sarajeva rezultatom 0:2.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Sarajlije su iskoristile svoje šanse u drugom i preko Salčina u 35. i Dervišagića u 48. minutu stigle do bodova koji su ih popeli na prvo mesto u grupi.

Momci koje sa klupe predvodi Milan Ristić više ne odlučuju sami o svojoj sudbini, jer im je za polufinale potrebno da pobede Osijek i sačekaju dobre vesti sa meča Vardar – Sarajevo, gde bi ih sve osim trijumfa "bordo tima" odvelo u polufinale i to na pobednika Grupe D, u kojoj se takmiči OFK Beograd.

"Romantičari" su posle "osmice" u mreži Slobode iz Tuzle na startu – 8:1, danas odigrali samo 0:0 u meču sa Sutjeskom, tako da će im za polufinale biti neophodna pobeda u derbiju sa Rijekom, koja ima maksimalan učinak posle dva kola.

Pravila:

U polufinale će se plasirati pobednici grupa.

Ukoliko dve ili više ekipa imaju isti broj bodova, konačan plasman u grupi odrediće se na osnovu rezultata u međusobnom duelu, posle čega na red dolazi gol-razlika, pa broj datih golova. Ako i tada nije moguće naći boljeg, učesnik polufinala biće određen žrebom.

Crveni karton podrazumeva automatsku utakmicu suspenzije, dok se žuti kartoni ne prenose u polufinale osim u slučaju da jedan igrač zaradi tri žuta kartona na tri meča u grupi.

Utakmica traje 60 minuta.

U polufinalu i finalu u slučaju nerešenog ishoda odmah se pristupa izvođenju penala.

Grupa A

1. kolo: Crvena zvezda – Budućnost 6:0, Zagreb – Željezničar 1:1.

2. kolo: Crvena zvezda – Željezničar 8:0, Zagreb – Budućnost 0:0.

3. kolo: Crvena zvezda – Zagreb, Budućnost – Željezničar.

Tabela: Crvena zvezda 6, Zagreb 2, Budućnost 1, Željezničar 1.

Grupa B

1. kolo: Osijek – Sarajevo 1:1, Partizan – Vardar 3:1.

2. koko: Sarajevo – Partizan 2:0, Osijek – Vardar 2:2.

3. kolo: Partizan – Osijek, Sarajevo – Vardar.

Tabela: Sarajevo 4, Partizan 3, Osijek 2, Vardar 1.

Grupa C

1. kolo: Dinamo – Olimpija 1:1, Vojvodina – Velež 4:1.

2. kolo: Dinamo – Velež 3:0, Olimpija – Vojvodina 2:2.

3. kolo: Vojvodina – Dinamo, Velež – Olimpija.

Tabela: Dinamo 4, Vojvodina 4, Olimpija 2, Velež 0.

Grupa D

1. kolo: OFK Beograd – Sloboda Tuzla 8:1, Rijeka – Sutjeska 2:0.

2. kolo: OFK Beograd – Sutjeska 0:0, Rijeka – Sloboda 2:0.

3. kolo: OFK Beograd – Rijeka, Sutjeska – Sloboda.

Tabela: Rijeka 6, OFK Beograd 4, Sutjeska 1, Sloboda 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar