Филм о геноциду над дјецом у Јасеновцу

Фондација "Пријатељи божји" снимила је филм о најмасовнијем страдању српске дјеце у историји као документарно-аналитичку причу о незапамћемом геноциду који је извршила Независна држава Хрватска.

Регион 05.05.2016 | 13:10
Филм о геноциду над дјецом у Јасеновцу

Овај филм, пун језивих сцена страдања у Јасеновцу, које је кроз минуле деценије прикривано, излагано политичкомо ембаргу, забранама и цензури, снимила је фондација коју је, уз благослов Његове Светости Патријарха српског Иринеја, основао Марко Сандаљ.

Нажалост, у сваком рату на овом свијету у ратницима је на видјело излазило и оно најгоре у њима, али организовани државни терор над људима и прије свега дјецом, какав су Хрвати спроводили је незабиљежено у историји овог поднебља, али и шире.

Нигдје у свијету није забиљежен ни један примјер постојања логора смрти за дјецу осим у НДХ. Зато филм посебну пажњу обраћа страдању дјеце, бавећи се узроцима овог свирепог злочина, откривајући истовремено његову дубину, улогу римокатоличке цркве, али и онога ко је деценијама био чувар ове страшне тајне и крашких јама.

У Јасеновцу је, да се не заборави и никад не понови, животе изгубило 74.762 дјеце млађе од 14 година.

Погледајте филм "Иродови синови":

Извор: Информер.рс

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

лијан

05.05.2016 11:21

Монструми устаски најгори како је свјета И вјека!!!за дјецу логор неописани И незамисливи монструми!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

05.05.2016 14:05

ЈАСЕНОВАЧКОМ логору смрти за дјецу припадали су такође ДЈЕЧИЈИ логори у Сиску и Јастребарском у којима су мали логораши уз помоћ "ЧАСНИ сестара" са благословом највиших великодостојника латинске "цркве" присилно превођени на римокатоличку вјеру. Концентрациони логори само за дјецу током Другог свјетског рата постојали су само у НДХ и нигдје више на овоме свијету.

Name

биби

05.05.2016 12:28

Први мускарац који је био са простора Лике Баније или Кордуна стасао је за војску 69 или 70 те године. Довољно то говори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

05.05.2016 12:54

Ја не праштам, ал нисам као они да им овако зло и послије свега чиним. Нека им Бог суди, а ја праштати нећу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја с Козаре

05.05.2016 12:58

Да, захваљујем се Мирку Сандаљу из Радосавске на овако хуманом дјелу. Богдановић из Јелићке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

статистика

05.05.2016 12:58

Масовним геноцидом над српским становниством НДХ промењена је етницка слика овог поднебља и ударени темељи последњем рату. Српска нација је десеткована у тадасњој па поново у садасњој хрватској. Историјска мисија преосталог српског бица је да доказе тај геноцид,да тузи Хрватску дрзаву, То сви дугујемо мртвима из свих стратиста у тој геноцидној дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ужас

06.05.2016 23:36

И ово све што се данас дешава је посљедица тог геноцида. Моструми ипак тада нису кажњени а морали су бити избрисани са лица земље.

ОДГОВОРИТЕ