Еурохоопс: Српски тандем и Милер у Топ 10 Евролиге!

Поред Милоша Теодосића и Богдана Богдановића ту је још и Квинси Милер, међу десет најбољих играча у Евролиги.

Кошарка 05.05.2016 | 15:00
Еурохоопс: Српски тандем и Милер у Топ 10 Евролиге!

Србија има двојицу међу десет најбољих кошаркаша Евролиге, а Црвена звезда још једног!

Специјализовани кошаркашки портал "Еурохупс" свртсао је Милоша Теодосића (ЦСКА Москва), Богдана Богдановића (Фенербахче) и Квинсија Милера (Црвена звезда) међу десет играча који су обележили сезону у Евролиги.

Њих тројица су своје место у одабраној групи нашли захваљујући одличној статистици, односно само кошаркашким критеријумима. На избор је утицао допринос играча у игри тима, број поена, доминација, ефикасност.

Са њима су још Нандо де Коло (ЦСКА), Малколм Дилејни (Локомотива Кубањ), Ентони Рендолф (Локомотива Кубањ), Даријус Адамс (Лаборал Кућа), Јанис Бурусис (Лаборал Кућа), Карл Хајнс (ЦСКА) и Екпе Јудо (Фенербахче).

Интересантно да само Милер од набројаних неће играти на Фајнал фору у Берлину, јер Звезда није успела да у доигравању победи ЦСКА.

"Новости" су објавиле и статистички учинак наших играча и Милера. Теодосић је бележио 16.3 поена, уз 5.6 асистенција по мечу, Богдановић је био нешто слабији са 11.7 поена, 3.2 скока и 3 асистенције, док је Милер био један од главних играча црвено-белих са 14.1 поеном, 5.7 скокова и 1.5 блокада по утакмици.

На Фајнал фору Евролиге (од 13. до 15. маја) ће играти ЦСКА – Локомотива Кубањ, односно Фенербахче – Лаборал Кућа.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар