ЛЕ 1/2-финале: Ливерпул ''пао'' на крају, Шахтјор - Севиља, реми!

Тешко је оборити владара Лиге Европе: Севиља је ближа финалу! Испоставило се да Шахтјору није било довољно сат времена добре игре. Домаћин је лоше започео и очајно завршио меч, што је гостима било довољно да непоражени напусте Љвов арену - 2:2. Тик-так, тик-так, тик-так... Није готово! Адријанов торпедо у 92. пробушио Клопову машину! Виљареал поготком у надокнади времена стекао минималну предност од 1:0 пред реванш на Енфилду кроз седам дана.

Фудбал 28.04.2016 | 23:30
ЛЕ 1/2-финале: Ливерпул ''пао'' на крају, Шахтјор - Севиља, реми!

Ово је просто њихово такмичење, а четвртак дан када Севиља просто не може да избгуби. Тако је било и ове вечери, где је Шахтјор девет минута пре краја испустио предност пред реванш на Рамон Санчез Писхуану, па је екипа Унаја Емерија сада далеко ближа Базелу и трећем узастопном финалу Лиге Европе - 2:2 (2:1).

Испоставило се да Шахтјору није било довољно сат времена добре игре. Домаћин је лоше започео и очајно завршио меч, што је гостима било довољно да непоражени напусте Љвов арену. Севиља није могла да замисли бољи старт утакмице. Витоло је већ у шестом минуту показао колико може да буде опасан за противничку мрежу када му оставите простор ка голу. Гамеирто му је пружио лопту на десни бок, а он је из три контакта послао неодбрањив ударац под ноге Андреја Пјатова.

Иако је домаћин у тим тренуцима изгледао прилично лоше на терену, није му било потребно превише времена да се опасуљи и крене са атацима. Прва права велика прилика била је плодоносна за Шахтјор. Ракицкиј је послао фантастичан пас кроз одбрану Севиље, а сналажљиви Марлос прецизним ударцем погодио десни доњи угао гола Давида Сорије.

Тај гол је у потпуности пореметио Шпанце, који су само осам минута касније поново били на коленима, а поново је у главној улози био Марлос. Фантастични Бразилац је након одличног дриблинга по левом боку "у трепавицу" погодио Тараса Степаненка и домаћин је дошао до преокрета.

Ипак, као што смо и рекли. Концетрација је попустила играче Шахтјора у финишу утакмице, а Севиља је из минута у минут све више појачавала ритам и притисак на гол домаћина. Гостима се тај труд коначно исплатио у 82. минуту, када је Факундо Фереира несмотрено срушио Витола, а Гамеиро био немилосрдан са беле тачке.

Севиља је у великој предности, али далеко од тога да је Шахтјор рекао своју последњу реч у овом полуфиналу. Реванш је за недељу дана на стадиону Рамон Санчез Писхуан.

ШАХТЈОР - СЕВИЉА 2:2
/Марлос 23, Степаненко 36 - Витоло 6, Гамеиро 82пен/

Стадион; Љвов арена
Гледалаца: 50.000
Судија: Симон Марчинијак

Шахтјор (4-2-3-1): Пјатов - Срна, Кучер, Ракитски, Исмаили -
Малишев,Степаненко - Марлос (од 92. Бернард), Коваленко, Тајсон (од 91. Велингтон) - Фереира (од 91. Едуардо);

Севиља (4-2-3-1): Сорија - Ферерира, Рами, Карисо, Ескудеро -
Криховјак, Н’Зонзи - Вотоло, Банега, Конопљанка (од 59. Крон Дели) (од 72. Коке) - Гамеиро.

Тик-так, тик-так, тик-так... Није готово! Адријанов торпедо у 92. пробушио Клопову машину! Виљареал поготком у надокнади времена стекао минималну предност од 1:0 пред реванш на Енфилду кроз седам дана.

Паклен реванш полуфинала Лиге Европе гледаћемо за седам дана на Енфилду, а Ливерпул ће морати да се ђаволски намучи како би потопио јако снажну Жуту подморницу и надокнадио заостатак од једног гола из вечерашњег дуела.

А све је изгледало као лаганица за Ливерпул и Јиргена Клопа, који су 90 минута имали добар резултат, а онда је после тренутка непажње у одбрани гостију и фантастичне лопте капитена Бруна, Денис Суарез сјајно побегао и послужио Адријана, а овај рутински матирао Мињолеа за 1:0 и победничку еуфорију на Мадригалу.

Није Ливерпул био лош вечерас, имао је добре шансе чак и да слави, али су сами криви што на крају нису издржали. Већ у петом минуту гости су могли до вођства, али је Џо Ален пропустио добру прилику да савлада Серхија Асења.

Овај детаљ тргнуо је домаћине, а само који минут касније Роберто Солдадо је шутирао за мало непрецизно. Симон Мињоле је био на мукама у 21. минуту након покушаја Томаса Пиње, а одличну шансу у финишу првог дела пропустио је опет Солдадо, који је могао да се прослави у првом полувремену.

Наставак је донео офанзиву Виљареала, а већ у 46. минуту Седрик Бакамбу је после корнера погодио стативу. Могао је и Ливерпул да дође до гола на другој страни, Роберто Фирмино је у 65. минуту сјајно умакао чуварима, добро је шутирао, али је лопта погодила стативу, па је пропала можда и најбоља прилика за госте. Иако се чинило да ће овај меч имати миран финиш праву смо драму гледали у њеном финишу.

Прво је у 87. минуту Мињоле фанатастично одбранио зицер Бакамбуу у ситуацији један на један у којој је тамнопути голгетер морао да постигне гол, а после корнера на другој страни и Ливерпул је имао фантастичну шансу, али је после спринта од шездесет и кусур метара са лоптом Алберто Морено очајно шутирао преко гола. И када се очекивало да се меч заврши ремијем, уследио је мајсторски гол домаћина, који ће знатно отежати посао енглеском тиму у реваншу у покушају да се домогну финала у Базелу.

Извор: моззартспорт.цом

Коментари / 0

Оставите коментар