АБА финале: Мега је била борбена, али је Звезда повела са 1:0!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мега Лекс са 95:88 и повели у финалној серији АБА лиге са 1-0.

Кошарка 28.04.2016 | 21:40
АБА финале: Мега је била борбена, али је Звезда повела са 1:0!

Шампион региона и Србије рутински је стигао до победе, иако се десеткован састав Мега Лекса показао много боље од очекиваног.

Звезда је у неколико наврата испуштала предност, а гости су чак и водили пред старт последње деонице. Ипак, Марко Симоновић је сјајном серијом донео Звезди двоцифрену предност почетком последњег периода, а меч је дефинитивно решио Марко Гудурић са седам везаних поена у самом финишу.

Мајк Цирбес имао је 17 поена и 12 скокова, Квинси Милер је уз 17 поена имао 6 асистенција и 3 скока, Симоновић је убацио 15, а Лазић 12 поена. Код гостију, Ивановић је имао 25 поена и 6 асистенција, а Симеуновић 20 поена и 4 скока.

Друга утакмица финала на програму је у суботу такође у Пиониру, а титулу ће освојити тим који први стигне до три победе.

Ток утакмице:

Мега је веома агресивном игром на старту покушала да изненади црвено-беле који су били спремни за такву игру тима Дејана Милојевића.

Звезда је од старта преузела вођство, а већ после минут и по терен је морао да напусти Немања Дангубић због повреде скочног зглоба. Бранко Лазић, Стефан Јовић и Мајк Цирбес су доминирали у првих пет минута, па је Милојевић реаговао тајм-аутом – 18:11.

Мега се није предавала и успела је да задржи прикључак до краја прве деонице. Ивановић и Николић су мучили одбрану Звезде, па су црвено-бели после 10 минута имали само два поена предности – 27:25.

Мало по мало екипа Меге се враћала у меч и почетком друге четвртине је успела да преузме вођство. Загорцу и Ивановићу се у другој деоници прикључио Данило Николић који је убацио две везане тројке и постао први двоцифрени играч гостију у 16. минуту – 37:35.

Звезда се уозбиљила у финишу првог полувремена, стекла је поново седам поена предности, али је примила тројку уз фаул у финишу, па је Мега имала само минус три након 20 минута – 48:45.

Почетак треће деонице је, као и почетак утакмице, припао Звезди. Црвено-бели су поенима Кинзија, Цирбеса и Милера брзо дошли до девет поена предности, али су се, слично као и у првом делу, опустили.

Мега је то одмах искористила и серијом 7-0 се вратила у меч – 57:55 у 25. минуту. Ушла је Звезда у ритам Меге која је успевала да захваљујући лошем шуту са дистанце црвено-белих остане у игри.

Два минута пре краја треће деонице гости су поново повели поенима Ивановића, а после тројке Загорца Мега је имала +2 после 30 минута – 70:68.

Оно што су пропустили да ураде у прве три деонице играчи Звезде су надокнадили на старту последње. Марко Симоновић је сјајном минијатуром покренуо велику серију.

Убацио је кош уз фаул, а потом и две везане тројке, да би после нове тројек Милера Звезда дошла до +11 – 83:72.

Мега се није предала, успела је три минута пре краја да смањи на -4 после неколико везаних поена Ивановића, а меч је преломио Марко Гудурић са седам везаних поена – 95:86.

Извор: Б92

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар