Министри без икаквих обавеза у овој години

Министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш и први човјек Министарства науке и технологије Јасмин Комић ни ове године практично не морају да долазе пред посланике у Народну скупштину Републике Српске, иако су захваљујући њиховим гласовима засјели у министарске фотеље.

Република Српска 26.02.2016 | 08:58
Министри без икаквих обавеза у овој години

Наиме, готово идентично као и ранијих година, програмом рада НСРС за 2016. годину који ће се наћи пред посланицима на 10. редовној сједници заказаној за 1. март, у текућој години није планирана расправа ни о једном закону из ресора који води Чордаш, тако да једини министар ХДЗ-а БиХ у Влади Српске мирне душе може да се препусти уживању, умјесто доласцима на сједнице НСРС.

На скупштинска засједања не мора ни министар науке и технологије Јасмин Комић, јер је једини закон који је био обавезан да образложи пред посланицима, а то је Закон о измјенама и допунама Закона о електронском пословању Републике Српске усвојен на посљедњој сједници НСРС.

Према програму рада НСРС, Чордаш у овој години има обавезу да пред посланике упути само извјештај о реализацији програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица за 2015. годину и информацију о остваривању права избјеглица, расељених лица и повратника, док Комић мора да упути извјештај о реализацији Стратегије научног и технолошког развоја Републике Српске 2012-2016. година и истоимену стратегију за период од 2017. до 2021. године с акционим планом реализације.

Поред Чордаша и Комића, од претјераног посла и кројења законских приједлога ни ове године се неће претргнути министри економских односа и регионалне сарадње Златан Клокић и породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић.

Клокић може да дријема пуних девет мјесеци, јер тек у посљедњем кварталу ове године пред посланике треба да упути Закон о општој безбједности производа у Републици Српској, као и Стратегију подстицања страних улагања у Републици Српској 2016-2020. година и информацију о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ. Нешто више посла има Јасмина Давидовић, која као и Клокић пред посланике треба да упути само један закон, и то Закон о спорту, те двије стратегије и двије информације.

За разлику од њих, највише посла имаће министар правде Антон Касиповић који ће пред НСРС упутити 14 закона и министри финансија Зоран Тегелтија и пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић са по 11 закона.

Извор: Пресс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

слобп

26.02.2016 08:44

Продаја аута ма има комиц пуно посла нисте упуцени. Па продаја електроаута рс у европи и фбих. А клокиц његов посао обавља гвоздена леди зељка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

26.02.2016 08:48

Па шта ће радити министри скупо нас коштају. Спавати вјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

госивар

26.02.2016 08:49

Ста да се ту казе они су изабрани да нераде а никада нису науцили да треба сиротињи која их је бирала да треба бар њима помоци. Они само виде себе како је лијеп дан бавити се политоком ниста не радити прави ти се вазан и они цвјетају. Они су стрпали у одјело кад су посатали посланици јадни ми. Они нас да заступају у медјународној политици?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кома

26.02.2016 09:11

Овај је, по љигавости, одмах иза Спирица. Супругу је недавно запослио у Комисију за концесије РС, иако нема никаквих квалификација за тај посао. Радила у Раиффеисену у БЛ, добила премјестај у Мостар, није хтјела ици па добила отказ. Непотизам није ни њега заобисао. Љигавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

нидзо

26.02.2016 09:38

Па свако свог гура. Велики на велика мјеста, а мали на мала. Сад хоцете да казете да се обицан народ запосљава регуларно и да нико никог не гања за неко радно мјесто, него само високи функционери. Да кад би се лагали. Све је то исто на свим нивоима. Сваком је његов најблизи најпреци-од сељака до предсједника.

Name

ре: нидзо

26.02.2016 09:53

Обицан народ види како раде главоње, па мора да трази везу. У овој земљи се са ВСС не мозес запослити ни као портир, ако те неко не погура. То зе зове непотизам и томе треба стати у крај. Али, змију не убијас тукуци је по репу, него по глави. Кад непотизма не буде у врху власти, када буде карактерисан као кривицно дјело и остро и јавно санкционисан, неце га бити ни медју обицним свијетом

Name

блука

26.02.2016 09:27

Ето, за ових 10 година Јасмин Комиц се бас "убио" од посла, а министарска плата лијезе уредно (поред професорске ДРЗВНОГ ФАКУЛТЕТА).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепа Брена

26.02.2016 14:34

Миле воли ХДЗ, а ја коло шумадијско...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

26.02.2016 15:59

Ха ха ха