Одржан меморијални рукометни турнир ,,Жељко Савић 2016“

У организацији Регионалног рукометног савеза Бијељина данас је одржан 2. Међународни меморијални рукометни турнир ,,Жељко Савић 2016“.

Република Српска 14.02.2016 | 17:15
Одржан меморијални рукометни турнир ,,Жељко Савић 2016“

Жељко Савић је био дугогодишњи рукометни радник, сву своју каријеру рукометног радника посветио је популаризацији и развоју рукомета како у граду Бијељина тако и у цијелом регионалном савезу Бијељина.

"Жељко Савић је био дугогодишњи спортски радник који је дао немјерљив допринос развоју рукомета, не само града Бијељина, него и читаве Републике Српске. Обављао је низ функција у рукомету, али свакако је дао велики допринос развоју спорта и развоју младих рукометаша у Бијељини, али и цијелој регији", рекао је Богдан Ранкић, предсједник РК "Бијељина".

Турнир је организован за дјечаке рођене 2000. године и млађи. На данашњем турниру учествовале су екипе Грачанице, Бијељине, Штрпца и Локомотиве.Екипа из Хрватске из оправданих разлога није могла доћи данас.

"Господин Савић је био члан нашег Савеза и био је један од истакнутих чланова који је обављао много функција. Почевши од Бијељине, као матичног клуба, па до Вишеграда, Сокоца и осталих клубова, он је дао немјерљив допринос развоју клубова и рукомета уопште", рекла је Звјездана Недић, члан Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске, додајући да је највећи допринос оставио у судијској организацији у којој је дуго година био контролор.

Рукометни клуб "Бијељина" гаји успомене на Жељка Савића и овим желе да сачувају сјећање на све оно што је он урадио. Турнир се наставља и наредних година и сигурно прераста у традицију.

Извор: Инфо БН

Коментари / 0

Оставите коментар