ИТА: Јуве добио Наполи за врх табеле! Фрозиноне неће у Серију Б!

НЕУНИШТВИ СУ! Јувеу драма, дерби и прво место! Кад ово Наполи није преживео никад неће! Шампион Италије у супердербију славио 15. узастопну победу и избио на чело табеле - 1:0!  Фудбалери Фрозинонеа савладали су Емполи у гостима са 2:1 (1:0) у првом суботњем мечу 25. кола Серије А. 

Фудбал 13.02.2016 | 22:45
ИТА: Јуве добио Наполи за врх табеле! Фрозиноне неће у Серију Б!

Један, титуле вредан! Јувентус је нови лидер Серије А, Јувентус хита ка петој узастопној титули, Јувентус нико не може да заустави. Нико, па ни страшни Наполи. У супердербију 25. кола црно-бели су типично „јувентусовски“ однели победу над највећим ривалом за Скудето и избили на чело табеле. Први пут у сезони - 1:0.

Пресудио је гол резервисте Симонеа Зазе. Три минута пре краја, џокер тренера Масимилијана Алегрија, који је у последњих 20 минута наредио повлачење, истрчао је контру, наместио лопту на левицу, одапео стрелу и уз помоћ Раула Албиола украсио 15. узастопну победу Торинеза.

Славље је могло да почне...

Четвороструки узастопни шампион наставио је страховиту серију победа –'Стара дама' везала је 15 тријумфа и преузела чело табеле од Наполитанаца.

Током свих 90 минута на 'Јувентус Арени' гледали смо тактичко надмудривање и велику борбу, а тренутак одлуке десио се у самом финишу – када је резервиста Симоне Заза у 88. минуту ударцем са двадесетак метара донео велико славље домаћим навијачима.

Тим Масимилијана Алегрија после 18. победе има 57 бодова и по први пут се налази на врху Калча, док је екипа Маурисија Сарија сада друга са бодом мање.

То је друга победа Фрозинонеа у последње три утакмице, па је тим сада место испод црте са 22 бода, али сада са бољим изгледима да избори опстанак.

Двсотруки стрелац био је Даниел Циофани, нападач који је у клубу од 2013. године. Емполи је девети на табели са 34 бода.

У 17. минуту гости су дошли до предности – са леве стране центрирао је Павловић, а Циофани је главом прво погодио земљу, да би се лопта од пречке одбила у гол.

Домаћи су изједначили после сат времена игре, а стрелац је био Макароне – Сапонара је опет би у улози асистента, осми пут ове сезоне, а Макароне је смирено примио лопту и послао је у супротни угао.

Ипак, у 73. минуту Фрозиноне је поново дошао до вођства – оборен је Дионизи, а са беле тачке био је сигуран 30-годишњи Циофани за свој седми гол ове сезоне, испоставиће се и одлучујући.

У следећем колу Емполи гостује Сасуолу, док Фрозиноне игра код куће са Лациом.

Коментари / 0

Оставите коментар