ЕП: Футсалери Србије јуре историјску медаљу од 18:30!

Футсал репрезентација Србије у Београдској арени игра против Казахстана меч за треће место на првенству Европе и прву медаљу у историји.

Фудбал 13.02.2016 | 14:40
ЕП: Футсалери Србије јуре историјску медаљу од 18:30!

Селектор Србије Аца Ковачевић сматра да је Казахстан екипа за респект, али да ће његови играчи учинити све да победе и освоје медаљу.

"Казахстан је селекција за сваки респект, кључни играч Лео неће играти због картона, док им је капитен повређен. Ипак то ништа не мора да значи. Учинићемо све да се бронзаном медаљом опростимо од наше публике", рекао је Ковачевић.

Сјајни голман Миодраг Аксентијевић истиче да екипа, упркос великој исцпљености после пораза од Русије у полуфиналу, и даље има снаге и мотива да се издигне.

"Бронза се осваја, а сребро добија после пораза. Још један мотив за нас, били бисмо пресрећни да освојимо бронзу, као и цела нација. То би била права награда", јасан је Аксентијевић.

Репрезентативац Александар Живановић каже да је у полуфиналу пропуштена велика шана, али да је и полуфинале сјајн резултат.

"Морамо да подигнемо главу горе и 'покидамо' за треће место", изјавио је Живановић.

Репрезентација Србије у футсалу биће комплетна за дуел са Казахстаном пошто се од повреде опоравио Младен Коцић.

Један од најбољих футсалера Србије Младен Коцић опоравио се од повреде коју је зарадио у мечу са Русијом и биће спреман да помогне својим саиграчима у мисији освајања медаље у данашњем дуелу са Казахстаном (18.30).

Он је пропустио последње минуте утакмице са Русијом, што се видно осетило и на терену, али је физичка повреда према речима лекара залечена. Надамо се да су "наместили и главу".

"Младен Коцић је био на снимању, да установимо да није у питању нека унутрашња повреда мишића, и по свему судећи није, изгледа да је све у реду и да ће бити спреман за утакмицу. Да му пожелимо да буде МВП првенства, јер је својим играма то заслужио", казао је селектор Аца Ковачевић за "Вечерње новости".

За разлику од Србије, Казахстан неће бити комплетан. Бразилац Лео је зарадио два жута и зато ће пропустити меч, док Сулејманов неће играти због повреде колена. У тим ће се међутим вратити голман Игита који практично учествује у игри, дрибла, излеће, скоро као његов имењак у фудбалу.

"Орлови" су на крају заслужили да их пуна "Арена" још једном поздрави, а и бронзана медаља би била велика награда за момке који су током ових десетак дана "изгинули" на терену.

Утакмица између Србије и Казахстана игра се од 18.30 сати, док се у финалу од 21 сат састају Шпанија и Русија.

Коментари / 0

Оставите коментар