Ол-стар: "Амери" побиједили "Свијет", Јокић одличан!

Ако је судити по јутру, чека нас изузетно забаван "Ол-стар" викенд. Велики број поена у дуелу "рукија" и "софмора". Зек Лавин МВП, Никола Јокић одличан.

Кошарка 13.02.2016 | 13:00
Ол-стар: "Амери" побиједили "Свијет", Јокић одличан!

Утакмица "рукија" и "софмора", који су подијељени у тим Американаца и "осталих националности", на такав начин се игра тек другу годину заредом, али је ове оставила одличан утисак. Велики број поена, атрактивних потеза, закуцавања, али и "статмент" утакмица појединих младића.

Чак тројица кошаркаша је меч завршило са тачно 30 поена, док је једном недостајао још само један поен да пребаци ту "магичну цифру"...

ТИМ САД - ТИМ СВИЈЕТ 157:154 (88:79)

Зек Лавин је предводио "Американце" до побједе са 30 поена, за шта је на крају и награђен титулом МВП, па је још једном показао да обожава да игра на Ол-стар викенду. И прошле године је имао изузетну партију против "Свијета", али је освојио и такмичење у закуцавању...

Да ли се историја понавља?

Када је у питању тим "Свијета" они су имали неколико врло расположених играча. Плејмејкер Денвера из Конга Емануел Мудијеј и летонска сензација из Никса Кристапс Порзингис постигли су по 30 поена, док је први пик са прошлогодишњег драфта Ендрјуу Вигинс постигао поен мање пред номинално домаћом публиком.

Никола Јокић је меч почео као стартер (шеста минутажа) и оставио одличан утисак.

За скоро 17 минута на паркету он је уписао 12 поена (6-10 за 2), ухватио осам офанзивних скокова, али уписао и 4 асистенције. Одличан је био и Марио Хезоња са 19 поена, 10 скокова и 7 асистенција.

Када је у питању тим Американаца, само се Елфрид Пејтон није уписао, а Џордан Кларксон је уписао 25 поена, Девин Букер 23, Данђело Расел 22, док се можда више очекивало од "руки" центара Карла Ентонија-Таунса (18 поена) и Џахила Окафора (13).

Коментари / 0

Оставите коментар