Блиједа Ана некако прошла у полуфинале Санкт Петербурга!

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у полуфинале WТА турнира у Санкт Петербургу.

Тенис 12.02.2016 | 17:00
Блиједа Ана некако прошла у полуфинале Санкт Петербурга!

Ивановићева је у четвртфиналу савладала украјинску тенисерку Катерину Козлову са 2-0, по сетовима 6:1, 7:5.

Након што је рутински добила први сет са два брејка не дозволивши ривалки да је угрози, у другом сету Ивановићева је упркос раном брејку попустила, па је Козлова успевала да јој парира. На крају је ипак пресудио квалитет у корист наше тенисерке.

"Нисам имала довољно тежине у својим ударцима, лопте су биле кратке и она је то искористила. После сам почела да улазим више у терен и будем агресивнија и то је донело резултат", рекла је Ивановићева.

Наша тенисерка ће након 177. у следећој рунди играти против 16. на свету Роберте Винчи, друге носитељке турнира. Српкиња и Италијанка су се до сада састајале девет пута, а Ивановићева води 6-3. Последњи пут су играле пре три године у Карлсбаду, када је Ана славила у три сета.

"Биће тежак меч, игра одлично у последње време, играла је и финале УС опена, играла је добро и данас тежак меч, биће доста кретања, она добро удара лопту. Ја иначе играм агреисван тенис, уживаћу на терену, надам се добрим ударцима и добром мечу", закључила је Ивановићева.

За друго полуфинале Санкт Петербурга боре се Бенчић-Пављученкова и Цибулкова-Касаткина.

Санкт Петербург је трећи WТА турнир из серије Премијер ове године, након Бризбејна који је освојила Викторија Азаренка и Сиднеја где је славила Светлана Кузњецова.

Турнир у Русији је нови у календару, а наградни фонд је 753.000 долара.

Коментари / 0

Оставите коментар