Нуркић не игра за БиХ због љубавне приче!

"Против Јусуфа није био напад логике, није био напад службених институција, то је био напад страсти због љубавне приче!", каже менаџер Јусуфа Нуркића.

Кошарка 13.02.2016 | 15:00
Нуркић не игра за БиХ због љубавне приче!

Јусуф Нуркић у немилости је Кошаркашког савеза због љубоморе, тврди менаџер кошаркаша Денвера, Енес Трновчевић.

У интервјуу за "Независне" Трновчевић ексклузивно износи детаље досад непознате јавности. Подсјећамо проблем је настао кад је Нуркић због повреде рекао да не може наступати за репрезентацију, што у Савезу нису прихватили.

„ Одмах да нагласим - уопште се не може говорити о ненаступању. Он, једноставно, није могао играти јер је био повријеђен, што се на крају испоставило као једина истина и што је резултирало операцијом због које се чак осам мјесеци опорављао, а хајка је направљена без икаквих логичких основа. Видите, Нуркић никад није кажњен, никад није оптужен за било шта, они су само користили своју моћ у појединим медијима да га блате. Никад Кошаркашки савез није дао изјаву да ли је кажњен, да ли је покренут поступак против њега, осим што су на Јусуфов упит одговорили да никад никакав поступак против њега није покренут. Покренута је хајка и њему је запријећено, а чак и мени је речено да ће од њега, ако их не буде слушао и радио шта траже, направити издајника - умјесто што је херој. И мислим да су доста успјели у томе“, каже Трновчевић и износи његову позадину приче.

„ То није напад логике, није напад службених институција, то је напад страсти! Ја сам чуо причу, а касније кад сам све повезао вјерујем да је она истинита... Скоро сви новинари блиски Савезу то знају, међутим нико се никад није усудио да напише било шта о томе, што у бити доказује медијску моћ и утицај тих људи који воде Савез. Прича се зове "голупчићи", а и већина играча зна за њу. Постоје и фотографије јер је љубавни пар усликан. Дакле, један високи функционер Кошаркашког савеза БиХ (КС БиХ) све ове године, уназад четири-пет година, имао је љубавну везу с једном јако младом упосленицом КС БиХ. На сва окупљања, првенства, на све акције ишла је о трошку Савеза, с неким задужењима, иако су играчи и особе у пратњи знали која су њена права "задужења". Неке сам слике и видио, док се држе за руке и ходају по граду, или се љубе на задњем сједишту аутобуса. Чак су и неки новинари имали те слике!“, каже Трновчевић, који нема конкретне доказе.

„ Немам доказ, али већина спомиње да је у питању Харун Махмутовић (секретар Савеза, оп.а.). А и по сликама које сам површно видио на туђем мобителу учинило ми се да би то можда могао бити он!“, каже Трновчевић и износи нове детаље.

„ Проблем је настао на задњем окупљању на Илиџи на којем је Јусуф био, мислим да је то било Европско првенство У-20. Том је високом функционеру тада дошла супруга, а ова упосленица се толико разочарала да је била у друштву са Јусуфом. Међутим, није од тога ништа било, никад се ништа није десило међу њима, Јусуф и она су само добри пријатељи. Човјек је тог тренутка полудио од љубоморе, и од тада су кренули напади и хајка на њега! То је прича коју пуно људи зна и која се лагано може истражити“.

Трновчевић сматра да све што се дешавало неће утицати на Нуркића.

„ То је за Јусуфа, вјерујте, уопште небитно, ко ће бити, шта ће бити... Он ће доћи да игра за репрезентацију ако добије позив и дозволу љекара, и то никад није ни било упитно. Али се бори за истину и очекује да се структуре КС БиХ званично изјаве да ли је крив или није крив. Он само тражи да се јавно објави пресуда и ако је крив - прихваћа казну. Иако га не могу казнити зато што је НБА играч, он ће прихватити сваку казну ако му нађу да је у било чему погријешио! Али прошло је превише времена, од Јусуфа су ни кривог ни дужног направили издајника и крајње је вријеме да људи сазнају шта је у позадини свега“, завршио је Трновчевић.

Коментари / 0

Оставите коментар