Куп: ''Лудило'' у Бордоу, Златан зачас ''откачио'' Лион...!

Лудило у Бордоу: Продужеци, седам плус и трансформација Канаринаца у птице грабљивице! Нант после трилера и 120 минута ватромета савладао Бордо – 4:3! Ибрахимовић за четири минута штиклирао Лион! Свеци славили с 3:0, Швеђанин постигао два гола у кратком временском периоду средуном другог полувремена.

Фудбал 11.02.2016 | 00:30
Куп: ''Лудило'' у Бордоу, Златан зачас ''откачио'' Лион...!

Какав меч у Бордоу! Какав трилер и дешавања атипична за француске терене. После силних преокрета Нант је уздигнутих руку напустио терен ривала и вратио се кући као четвртфиналиста Купа Француске.

После 120 минута борбе Канаринци су на обе плећке оборили Бордо – 4:3. Меч је у регуларном делу завршен ремијем (2:2), а онда је у продужетку прорадио тандем гостију Аудел и Бедоја.

Видели смо на делу зашто тренер домаћина Вини Сањола грозничаво тражи појачања у одбрани. Нант је повео у шестом минуту после катастрофалног попречног паса једног од дефанзиваца домаћина. Кривели је донео изједначење у 22.минуту, а после гола Покоа Канаринци нису подигли руке у знак предаје. Чекали су свој тренутак и погодили у 66.минуту за реми.

Права узбуђења виђена су у продужетку. Бордо је поново повео, али су ратничким нервом гости преокренули резултат.

На мала врата у наредну рунду пласирао се Сент Етјен. Троа је успела да избори реми после 90 минута (1:1), али је трофејни клуб стигао до победе Пјера Габријела. Лоријан је фуриозном игром у другом полувремену декласирао Сар Унион.

Ибрахимовић за четири минута штиклирао Лион! Свеци славили с 3:0, Швеђанин постигао два гола у кратком временском периоду средуном другог полувремена.

Поиграва се ПСЖ у француској лиги, али се поиграва и у Купу Француске. Очекивали су сви већи отпор Лиона у осмини финала и у окршају који се играо под рефлекторима Парка Принчева, али од тога није било ништа. Држали су се гости до полувремена, али је у другом полувремену Златан Ибрахимовић с два гола за четири минута пресудио гостима, а посао је само довршио Адријан Рабио из очигледног офсајда - 3:0 (0:0).

Имао је ПСЖ предност у поседу лопте, упутио више шутева ка голу противника и то му је донело резултат. Можда Парижани нису били толико надмоћни као што резултат показује, али су свакако заслужили да прођу даље.

Ако је неко и помислио да је Ибракадабри понестало магије у копачкама само је требало да се завали у фотељу и посматра великог Швеђанина како грудима даје гол у 63. минуту, а потом и како четири минута касније на асистенцију Моуре лагано решава ситуацију са голманом Лопесом. Може се слободно рећи - рутински.

Ибра је три минута по постизању другог гола напустио игру, а тачку на целу причу ставио је Рабио, али треба рећи из очигледног офсајда. Ипак, то не мења много.

КУП ФРАНЦУСКЕ - ОСМИНА ФИНАЛА:

Ст Мало - Газелек Ајачио 1:2 (1:0)

Гранвил - Бург ан Брес 1:0 (0:0, 0:0)

Сошо - Монако 2:1 (1:1)

Среда:

Сар Унион – Лоријан 0:4 (0:0)
/Женоа 51, Фофана 74, Бартхелме 81, Женоа 89/

19.00 Троа - Сент Етјен 1:2 про - 1:1 (0:0)
/Нивет 78 – Танане 62, Пјер Габријел 102/

Бордо – Нант 3:4 про- 2:2 (1:1)
/Кривели 22, Поко 51, Малком 98 – Бамау 6, Сигпорсон 66, Аудел 115, Бедоја 118/

ПСЖ - Лион 3:0 (0:0)
/Ибрахимовић 63,67, Рабио 75/

Четвртак:

21.00 Трелисак - Марсељ

Коментари / 0

Оставите коментар