Дејан Милојевић: Поносан сам на Бобија и Јокића, не размишљам о Партизану!

Кошаркашки тренер Мега Лекса и један од најбољих младих стручњака у региону за „Блиц“ прича о Партизану, Ражнатовићу, нашим НБА асовима, трофејима...

Кошарка 08.02.2016 | 12:20
Дејан Милојевић: Поносан сам на Бобија и Јокића, не размишљам о Партизану!

За Дејана Милојевића кошарка није посао, већ љубав која сваким тренингом све више јача. Уживао је на терену као играч, и одатле понео импресија за нечијих десет живота, али како сам истиче, ништа мање не ужива ни сада, у улози тренера.

- Обожавам овај посао! Када сам завршавао каријеру, нисам могао ни да замислим да ће ми тренерски позив овако пријати, чак и више него период када сам био играч. Просто, и даље имам ону исту емоцију према победама и поразима, и то је оно што ме покреће. Као и тада, јако тешко подносим поразе, а много ми је лепо када победим. Могу рећи да сам срећан човек што сам пронашао професију коју волим и коју ћу радити читавог живота - каже за наш лист Милојевић.

Размишљате ли о следећем степенику?

- Апсолутно не. Уживам у Меги, радим са правим и играчима и људима, учествујем у њиховом развоју. Имам стваралачки посао и то ме потпуно испуњава. Док је тако, зашто бих мислио о нечему другом? Да ли ће доћи време да одем из Меге - да, а када - стварно не знам.

Важите за једног од најперспективнијих младих тренера.

- Покушавам да направим своју филозофију. Верујем у неке ствари и не пратим никакве тренерске догме. Рекао сам себи да нећу радити ништа што нисам волео као играч и то и поштујем. Стално се усавршавам. Причам и са другим тренерима, са кумом Џикићем, Трифуновићем, Мишом Лакићем, са помоћницима у Меги... Обожавам та кошаркашка препирања. Зато је кошарка и лепа, јер не постоји један, него 10 исправних путева.

Имате подршку нашег најутицајнијег менаџера Мишка Ражнатовића?

- Увек ћу му бити захвалан што ми је дао шансу иако мислим да сам је искористио. То је човек који заиста добро познаје кошарку, и често ми даје савете. Наравно, на крају је моја увек последња, али волим све да саслушам. Много ми је помогао у каријери.

Баш као и ви Николи Јокићу, новој НБА сензацији?

- Поносан сам на њега. Играти на тако високом нивоу у првој НБА сезони, па то је феноменално! Да, веровао сам у њега, али нисам ни помислио да ће то овако изгледати. Пазите, Никола је технички сјајно обучен, и како физички буде јачао, моћи ће и ту технику да доведе до изражаја.

Николина прича младима је најбољи пример да само треба веровати у снове?

- Мало људи зна да када је дошао у Мегу није буквално могао да уради 10 склекова! Имали смо талентованог играча који не може ни да трчи како треба и који је у теретани имао пуно проблема. Првих месец дана, кондициони тренер Марко Ћосић трудио се само да га оспособи за тренинг. Те две године у Меги је много напредовао, а и ове је поправио своје тело и што буде више радио на њему, биће све бољи. У то сам сигуран.

Још један ваш „ђак“, Бобан Марјановић, нашао је своје место под сунцем НБА?

- Боби игра одлично у односу на минутажу коју добија. Сигуран сам да ће по завршетку сезоне остати у НБА и потписати неки вишегодишњи уговор. Изабрао је добар пут, у правој је средини, учи од најбољих играча и тренера на свету. И сам тренинг са њима ће му пуно значити. Иако мало игра, није ни мала ствар учити од Грега Поповича и Тима Данкана.

Деси ли се да пропустите неки њихов меч?

- Ретко, али нису у питању само Денвер и Сан Антонио. Пратим и Клиперсе, Атланту јер имају занимљиве кретње, па и Торонто због тренера Двејна Кејсија, много паметних ствари ту научим. Гледам и НЦАА лигу, просто, волим кошарку.

Вратимо се на причу о Меги. Је ли овакав пласман и за вас изненађење?

- Да ћемо четири кола пре краја обезбедити плеј-оф, то нисам очекивао, али да сам веровао у крајњи успех - јесам. Водим атлетски одличну екипу и већ у предсезони сам видео да нам јака одбрана може донети велике ствари. Прошле године смо, рецимо, имали одличне играче, али и више добрих нападача него што је потребно за добар тим. Сада нам је просек година 19, али можемо да играмо против свих!

Луваву је откриће сезоне у АБА лиги. Његови лимити?

- Тимоти ће следеће сезоне у НБА, много је напредовао. Прошле године је играо другу француску лигу и давао шест поена по мечу, а сада је међу најбољим бековима на Јадрану. Много НБА клубова га жели.

Ближи се и Куп у Нишу, је ли после два финала дошло време за први трофеј?

- Звезда је фаворит и, ако било ко други освоји трофеј, то ће бити сензација. Толико.

А у плеј-офу АБА лиге?

- Ми јесмо ту екипа са најмање шанси за трофеј, али не видим зашто му се не бисмо надали? Било би јако глупо да се овиме задовољимо и кажемо да је то то. У полуфиналу нас чека Будућност, која је квалитетнија и искуснија екипа, и милион фактора је на њиховој страни, али и те како постоји шанса да их прођемо - закључио је Милојевић.

Тешко ми је због Аранитовића

Талентовани Александар Аранитовић је доживео тешку повреду колена и паузираће шест месеци.

- Ја сам човек који све окреће на позитиву, и иако овде нема таквих елемената, добро је бар да му се то десило сада док је млад јер млађе тело брже зараста. Јако ми је жао јер је битан део екипе, ово му је прва сениорска сезона, а сваку утакмицу је имао велики допринос... Надам се само да ово неће утицати на његову каријеру.

Не размишљам о Партизану

За некога коме је срце црно-бело, логично питање је - гледате ли ка Хумској?

- На почетку сезоне сам имао понуду Партизана и нисам је прихватио јер нисам желео да будем ја тај који наслеђује Дулета. Сад је Џикић тамо тренер и желим му да то буде још 15 година. Посвећен сам само Меги и тренутно не размишљам о Партизану.

Дуле је много утицао на мене

Пратите ли Вујошевићев нови почетак у Лиможу?

- Нисмо се чули откад је отишао у Француску, али јесмо пред пут. Драго ми је што је добио посао јер знам колико воли да ради. Сигурно један од значајнијих људи који су утицали на моју тренерску каријеру иако сам имао срећу да сарађујем са готово свим нашим врхунскуим тренерима. Још као играч сам покушавао са схватим зашто нешто тражи од мене и то ми сада много помаже у послу.

Коментари / 0

Оставите коментар