Велики дерби: Ајакс побиједио Фејенорд, Гудељ промашио пенал!

Фудбалери Ајакса бар на неколико сати попели су се на врх табеле холандске Ередивизије, захваљујући победи над Фејенордом са 2:1.

Фудбал 07.02.2016 | 20:00
Велики дерби: Ајакс побиједио Фејенорд, Гудељ промашио пенал!

Тим из Амстердама је до тријумфа дошао после преокрета, пошто су гости повели преко Јенса Торнстре у 13. минуту, Амин Јунес је изједначио у 21, а Ришедли Базур поставио коначан резултат у 65. минуту.

Српски репрезентативац Немања Гудељ се није прославио, пошто је промашио пенал за победнички тим.

Ајакс сада на челу табеле има 52 бода, два више од ПСВ Ајндховена, који од 16.45 игра са Утрехтом.

Фејнорду је то био четврти узастопни пораз у холандском шампионату и сада држи четврто место на табели са 36 бодова.

Највећи дерби холандског фудбала одигран је на “Амстердам арени” и донео је много узбуђења. Ајакс је као другопласирани тим дочео четврту екипу на табели Фејнорд и ушао је у дуел као фаворит, пре свега због ужасне форме противника.

Међутим, управо су гости из Ротердама први повели. Торнстра је у 13. минуту упутио савршен шут и донео вођство Фејнорду, али славље гостију није дуго трајало. Само девет минута касније резултат је био 1:1 – Амин Јунес и Дави Класен су одиграли одличну акцију коју је реализовао немачки интернационалац.

Друго полувреме је било много мирније у односу на прво. Фејенорд је фрустрао екипу Франка де Бура спречавајући да релизују прилике. Међутим, у 65. минуту гледаоци на “Амстердам арени” видели су најбољи потез меча и испоставиће се победоносни гол. Стрелац је био 19-годишњи Ришедли Базур.

Коментари / 0

Оставите коментар