Најава - 50. Супербоул: Пантерси или Бронкоси?!

Стадион Сан Франциско 49ерса у Санта Клари, у Калифорнији, биће предстојеће ноћи домаћин једног од највећих спортских догађаја године – 50. Супербоула.

Остали спортови 07.02.2016 | 23:15
Најава - 50. Супербоул: Пантерси или Бронкоси?!

За трофеј Винса Ломбардија од 0.30 по нашем времену бориће се Каролина Пантерси и Денвер Бронкоси, а све приказано ове сезоне гарантује много узбуђења свим навијачима америчког фудбала. Јер, састају се екипа са убедљиво најбољим нападом и тим са најчвршћом одбраном.

Пантерси до Супербоула имају готово савршену сезону, пошто су уписали 15 победа и само један пораз. Све је кренуло од тренутка када је један од њихових најпознатијих навијача Стеф Кари ударио у бубањ пред почетак сезоне и први меч на домаћем терену са Хјустон Тексансима.

На другој страни, Бронкоси имају скор 14/4, али он не би требало никога да завара, пошто су у финалу АФЦ конференције елиминисали браниоце титуле Њу Ингланд Петриорсе. Ипак, кладионичари предност дају Пантерсима, пошто је њихова сезона поприлично нестварна, а жеља за првим Супербоулом се осећа још од почетка сезоне.

Предстојећи Супербоул биће судар два потпуно различита света. Бронкосе предводи легендарни квотербек Пејтон Менинг, који је током ове сезоне имао успоне и падове, а у прилог томе иде чињеница да је у једном тренутку завршио на клупи. Постоји могућност да му дуел са Пантерсима буде последњи у каријери, али ћемо за потврду такве информације морати да сачекамо расплет Супербоула.

“Сви се радујемо Супербоулу, не можемо да дочекамо тренутак када ћемо се наћи на терену, где ћемо се, надам се, добро показати. Пажњу смо дали ситним детаљима, битно је да доведемо своју игру до савршенства и будемо бољи него прошле недеље, када није све функционисало како смо ми желели. Знамо шта желимо, то је најважније”, истакао је Менинг.

Менинг, који је освојио Супербоул са Индијанаполис Колтсима, могао би да постане први стартни квотербек који је освојио Ломбардијев трофеј са две различите франшизе. Старији од браће Меминг већ је први квотербек који је два тима више од по једном водио до великог финала НФЛ лиге.

На другој страни је мање искусни Кем Њутон, који прети да буде један од најбољих квотербекова у историји. Већ је исписао нове странице историје освајањем МВП титуле, чиме се нашао међу великанима који су добили то признање, уз Хајсманов трофеј, који добијају само вансеријски играчи на колеџу. Многи за Њутона кажу да игра како ниједан квотербек раније није играо и да ће управо то променити будућност његове позиције.

“Срећом, ја нисам тај који мора на терену да се сусретне са Пејтоном Менингом. Моје руке су ионако пуне посла док покушавам да на прави начин проиграм Демаркуса Вера и Вона Милера. Сви знају да поштујем не само Пејтона Менинга, већ све особе које деле презиме са њим. Не спремам се за њега, спремам се за одбрану Бронкоса и верујем у свој тим”, нагласио је Њутон.

Бронкоси су ове сезоне дефинитивно најбољи дефанзивни тим лиге, пошто су својим ривалима просечно препуштали 283,1 јарде по утакмици. Одбрана тима из Денвера је уписала 52 сека током регуларног дела сезоне, што је најбољи скор у целој лиги. Пантерси су се, с друге стране, показали као најбоља нападачка екипа, пошто су постизали 31,3 поен по утакмици.

Бронкосима ће предстојећи Супербоул бити осми у историји, по чему ће се изједначити са Њу Ингланд Петриотсима, Далас Каубојсима и Питсбург Стилерсима. Ниједан тим се није више пута појавио на Супербоулу, а Денвер је два пута као победник изашао из њега. Пантерсима ће то бити тек други Супербоул, а играће за свој први Ломбардијев трофеј.

Коментари / 0

Оставите коментар