АБА: Опет неизвјесно и опет пораз Партизана од Цедевите!

Кошаркаши Партизана поражени су у Загребу од Цедевите са 75:72, у 12. колу регионалне АБА лиге.

Кошарка 29.11.2015 | 21:30
АБА: Опет неизвјесно и опет пораз Партизана од Цедевите!

Црно-бели су одиграли веома добар меч против једног од фаворита за титулу, али су ипак посустали у самом финишу.

Одлучило је промашено слободно бацање Данила Анђушића шест секунди пре краја за изједначење. На другој страни Пулен и Бабић су од четири убацили два пенала, а у последњој секунди тројку за продужетак из немогуће позиције промашио је Маринковић.

Црно-бели су у већем делу утакмице имали предност, крајем првог дела имали су и +9, али у наставку ипак нису издржали и претрпели су осми пораз у сезони.

Кевин Џонс одиграо је још један одличан меч са 21 поеном и 6 скокова, а пратио га је Витковац који је имао 10 поена, 3 скока и 12 изнуђених фаулова. Анђушић и Магдевскли убацили су по 8, а Перовић 6 поена. У саставу Цедевите 13 поена убацио је Билан, 12 Пулен, а 11 Вокер.

Ток меча:

Кевин Џонс отворио је сјајно дуел у Загребу, али није имаом помоћ саиграча на старту. Убацио је стартних 7 поена без промашаја, Партизан је повео 5:0, али се Цедевита брзо вратила серијом 11-2.

Веома слаб почетак утакмице имао је Џамар Вилсон који је у прва три минутас изгубио већ четири лопте. После тајм-аута је Партизан заиграо боље, вратио је вођство, па је реагоао на другој страни и Вељко Мршић 12:11.

Џонс је наставио са сјајном игром, није ништа могао да промаши, а у финишу прве деонице придружили су му се још неки играчи, па је Партизан великом серијом дошао до +9 (23:14). Маринковић је убацио једну тројку, Перовић и Витковац су такође поентирали, а црно-бели су после прве деонице имали +6 (23:17).

Цедевита се почетком друге деонице вратила тројкама, али је Партизан брзо одговорио. Аранитовић, Врабац и анђушић вратили су предност црно-белима који су дошли до +7 у 15. минуту - 32:25.

У првом полувремену играло се у серијама, па је Цедевита у финишу успела да ухвати прикључак и Партизан је после 20 минута имао поен предности - 36:35.

Почетак другог полувремена донео је резултатску клацкалицу. Ниједна екипа није успевала да направи озбиљнију предност, а у саставу Партизана Кевин Џонс наставио је са одличном игром.

Партизан се ниеј предавао, играо је чврсто у одбрани, сачекао је и неколико промашаја домаћина за три поена, па је после поена Витковца водио са 52:49 након 30 минута.

Ипак, Цедевити је било довољно само 40 секунди да дође до предности у последњој деоници. Партизан је одиграо неколико лоших напада и Божић је одмах реаговао тајм-аутом.

Шест поена постигла је Цедевита без одговора на старту последње деонице, а Партизанове прве поене у том периоду убацио је Витковац са пенала после три и по минута – 55:54.

Уследила је серија домаћина 8-2 за највеће вођство на мечу (63:56). Магдевски и Анђушић су ипак везаним тројкама натерали Мршића на тајм-аут (63:62).

Џонс је продужио серију и донео вођство Партизану, Вајт је поентирао на другој страни, а три минута пре краја Маринковић је убацио тројку секунд после краја напада.

То је казнио Пулен на другој страни тројком, Џонс је приближио свој тим на -2, а Пулен је два минута пре краја са пенала поново вратио четири поена предности (70:66).

Уследио је дугачак напад црно-белих, неколико промашених тројки и неколико скокова у нападу, а на крају је Магдевски убацио тројку за 70:69.

Билан се изборио за слободна бацања, убацио је једно, а Милутиновић је минут пре краја изједначио. Пулен је промашио после продора, али је Анђушић промашио цео кош 18 секунди пре краја.

Црно-бели су се одлучили да праве фаул, Пулен је убацио оба слободна бацања 11 секунди пре краја, а на другој страни шест секунди пре краја фаулиран је Анђушић који је промашио прво.

Испоставило се да је то одлучило. На другој страни је Пулен промашио једно бацање, али је Цедевита ухватила скок у нападу, Бабић је убацио још једно бацање, а Маркинковић је из тешке позиције промашио продужетак.

Коментари / 0

Оставите коментар