ШПА: Реал славио у Еибару, Роналдо погодио 100. пенал!

Фудбалери Реал Мадрида прекинули су мини серију од два пораза у Примери тријумфом над Еибаром у гостима у мечу 13. кола. Фудбалери Хетафеа победили су Виљареал са 2:0 у првој утакмици недељног програма у оквиру 13. кола Примере.

Фудбал 29.11.2015 | 18:20
ШПА: Реал славио у Еибару, Роналдо погодио 100. пенал!

Реал није одиграо сјајно, поново се мучио потврдивши да је у паду форме, али је на индивидуални квалитет славио резултатом 2:0.

Оно што је за Мадриђане једнако важно поред тријумфа јесте и чињеница да се Кристијано Роналдо уписао у стрелце, овога пута са беле тачке у 82. минуту.

Претходно је у казненом простору Лукаса Васкеса оборио Данијел Гарсија, а Португалац је био сигуран са пенала. То је био јубиларни 100. једанаестерац Португалца у каријери, а до сада је успешно извео 86. Само у шпанском првенству извео је 53 пенала и промашио само шест. Он је претекао Кумана на другом месту играча са највише изведених пенала у Примери, док је Уго Санчес далеко на првом месту са 71.

Ипак, Кристијано се по једном основу изједначио са Санчесом – постигао је 234. гол у Примери и сада дели трећу позицију са легендом ’Краљевског клуба’. Испред су само Телмо Зара који је постигао 252 и непревазиђени Лео Меси (289).

Најбољи фудбалер тима са ’Бернабеуа’ ускоро би могао да постане најбољи стрелац у историји пет најјачих лига. До овог тренутка забележио 318 погодака за Манчестер Јунајтед и Реал и имаће прилику да престигне Герда Милера (365) и Џимија Гривса (366), можда већ ове сезоне. И поред свих ових достигнућа у Еибару је пружио крајње бледу партију. Пречесто је падао и тражио пенале, био је превише нервозан и у 71. минуту је промашио стопостотну прилику, коју би обично реализовао. И поред тога што се његово име нашло на семафору, са на баш срећним изразом на лицу први је напустио терен.

Деветим голом у овој сезони, првим од меча са Лас Палмасом, поставио је коначан резултат који је наговестио Гарет Бејл у самом финишу првог полувремена. Велшанин је био највиши у скоку после корнера Луке Модрића и на првој стативи савладао Ријесга.

Изабраници Рафаела Бенитеса нису били доминантни у пољу, па је тако и Еибар могао да им у неколико наврата загорча живот, а најближи томе био је Такаши Инуи средином првог дела игре.

После овог тријумфа Мадриђани имају 27 бодова, два мање од градског ривала Атлетика и шест мање од првопласиране Барселоне. С друге стране, Еибар је остао на седмој позицији са 20 бодова, једним мање од Виљареала.

Фудбалери Хетафеа победили су Виљареал са 2:0 у првој утакмици недељног програма у оквиру 13. кола Примере.

Тријумф Хетафеу донели су Анхел Лафита и Алваро Васкес головима у 21. и у 51. минуту.

Захваљујући тој победи, Хетафе је побегао од опасне зоне и сада је на деоби 13. места са 14 бодова, док је Виљареал тренутно на шестој позицији са 21.

Гости су имали већи посед лопте, али је домаћи тим боље искористио своје шансе. Лафита је код првог гола лепо прошао по левој страни и добрим шутем матирао голмана Ареолу. Стрелац првог гола асистирао је у 51. Васкесу за коначан резултат и победу домаћина.

Српски фудбалер Антонио Рукавина играо је од 56. минута за Виљареал.

Коментари / 0

Оставите коментар