ЕЛ: Црвена Звезда - Реал 94:88, реакције...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је после велике победе над Реал Мадридом да је тим био највеће оружје ’црвено-белих’. Тренер Реал Мадрида Пабло Ласо честитао је Црвеној звезди на победи, рекавши уз осмех да његов тим дефинитивно није потценио црвено-беле.

Кошарка 28.11.2015 | 11:40
ЕЛ: Црвена Звезда - Реал 94:88, реакције...

Звезда је забележила велику победу у седмом колу групе А Евролиге, савладавши првака Европе Реал Мадрид у Пиониру – 94:88.

„Честитам играчима на свему што су приказали и освајању бодова. Захвалност иде и навијачима на феноменалном амбијенту, заједно смо показали шта можемо. Уз њих смо били добри и направили најлепшу слику спектакла који је био“, рекао је Радоњић.

Тим са Малог Калемегдана је овом победом поново знатно увећала своје шансе за пласман у ТОП 16 фазу, три кола пре краја. Црвено-бели у наредном колу, поново у Пиониру, чекају руски Химки, док ће Реал бити домаћин Фенербахчеу.

„Знали смо да је Реал дошао у лошем тренутку за нас, али и за њих јер су направили неколико пораза и дошли у ситуацију да се боре за Топ16 и за нас што играмо против првака Европе, који има императив победе. Знамо њихов квалитет, ушли смо без респекта, рекао сам да верујем и да наду нико не може да нам узме. Тако смо изашли на терен и уз подршку одиграли одличан меч“, додао је тренер Звезде.

Звезда је сјајно кренула у меч, али је морала да преокрене у другом полувремену.

„Почетак је био добар, нападачки посебно – били смо коректни у одбрани, у неким тренуцима због концентрацији смо правили бонус пенале, али с обзиром на то какав је квалитет ривала немам замерки, очекивао сам бољи Реал у наставку, повели су, имали предност, мислило се да је меч завршен. Али, показали смо снагу коју очекујем да у наставку свих такмичења у континуитету показујемо. Желимо да на тај начин и кроз рад дођемо до краја, у такмичарској сезони која је за нас од старта тешка“.

Пре овог меча ’црвено-бели’ су имали много кадровских проблема.

„Иако смо били некомплетни, савладали смо првака Европе. Осам периферних играча је играло, уз неке који су у тиму, али нису спремни, али смо на крају успели да издржимо добру серију Реала, да се вратимо и одиграмо добру завршницу. У Стразбуру нисмо и ја сам био крив, сада ето јесам, платили смо школу, добили смо добре ђаке“.

Он је поново похвалио играче који су експлодирали у другом полувремену.

„Чак и статистика показује да смо тимски добили меч, било је добрих ствари, али учинак Цирбеса, игра Ребића, Гудурића, Јовића у првом полувремену. Како је Лазић пазио Рудија Фернандеса, генерално је тим био наш квалитет, индивидуално су се издвајали играчи по својим карактеристикама“, закључио је Радоњић.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Стефана Јовића послао у свлачионицу зато што је мислио да је то најбоље за тим.

Он је непримерено реаговао после једног фаула, добио је техничку грешку, да би га тренер Дејан Радоњић послао у свлачионицу.

„Послао сам га у свлачионицу, мислио сам да је то најбоље за тим, што се показало. То је интерна ствар, није први пут да се дешава, било је таквих ситуација и раније. Тежак меч, стресан, већ сте гледали то“, рекао је Радоњић.

Плејмејкер Звезде рекао је да је сам себе казнио.

"Честитке Звезди на победи. Одлично су започели утакмицу, врло чврсто, али смо ми после прве четвртине успели да уђемо у утакмицу и током треће смо имали предност и одиграли смо најбоље на утакмици. Квинси се потом појавио, имао је три тројке заредом, а после тога наша предност је нестала", рекао је Ласо.

Српски и регионални шампион одиграо је најбољи меч у сезони, тријумфовавши против актуленог првака Европе у крцатом Пиониру.

"Била је неизвесна утакмица, а они су одиграли боље у самом финишу. Знамо колико је тешко играти у Пиониру, навијачи подржавају своје играче током целе утакмице, било је тренутака када су подигли. У Евролиги се не такмичимо како бисмо желели, знали смо да нас чека тешка група и сада имамо три утакмице до краја и у тешкој ситуацији смо. У Мадриду смо видели другу Звезду, изгубили су Митровића неколико дана раније, нису били спремни за ту утакмицу. Сада су нашли ритам", сматра Ласо.

Ласо је уз осмех и одмахивање главом рекао да 'Краљевски клуб' дефинитивно није потценио ривала.

"Знао сам да нас чека тешка група, у овом тренутку се много више плашим, после свега овога, него првог дана. Не, не плашим се за свој посао, већ за неке друге ствари", закључио је Ласо.

Звезда се овим тријумфом попела на четврто место на табели, док је Реал сада последњи.

Тим са Малог Калемегдана је овом победом поново знатно увећала своје шансе за пласман у ТОП 16 фазу, три кола пре краја. Црвено-бели у наредном колу, поново у Пиониру, чекају руски Химки, док ће Реал бити домаћин Фенербахчеу.

Капитен кошаркаша Црвене звезде у тријумфу над Реалом, Бранко Лазић, рекао је да је његова екипа заборавила на повреде и дошла до значајне победе у Евролиги.

"Дизали смо се одбраном и враћали предност. Успели смо да савладамо Реал пред својим навијачима и останемо у борби за Топ 16 фазу", рекао је Лазић.

Звезда је у хали Пионир победила актуелног шампиона Европе, екипу Реал Мадрида са 94:88, у седмом колу Групе А Евролиге и избила на четврто место на табели, испред Стразбура и шпанског клуба.

Лазић је додао да је победа значајна и због великог броја повреда у његовом тиму.

"Нисам само ја имао проблема са повредама, већ много играча, али смо оставили повреде са стране, пружили максимум и победили. Било је тешко, али је жеља за победом надвладала тај бол", казао је Лазић.

Он је честитао својој екипи на "јако великој и значајној победи".

"Хвала и навијачима што су нас подржали и позивам их да дођу и у понедељак против Цибоне и подрже нас у оволиком броју", навео је Бранко Лазић.

Центар Црвене звезде Владимир Штимац презадовољан је партијом коју су он и његови саиграчи пружили против шампиона Европе Реал Мадрида (94:88) у мечу који је обема екипама био попут финалног, када је шанса за пласман у Топ 16 у питању.

"Био је ово један веома тежак и јако неизвестан меч. Ја сам још и пре меча говорио да ово што се дешава Реалу није реално. Они су у Пионир дошли са само две победе из шест мечева. Ипак су прваци Европе. Имају они неке своје бубице и проблеме, али нас то и не занима претерано пошто ми бринемо о нашој игри. треба да играмо шрто боље, да дижемо форму и да идемо горе", био је јасан репрезентативац Србије.

Штимац ипак позива на опрез када су у питању следећи мечеви.

"Ова победа нам доста значи. Презадовољни смо партијом коју смо пружили у мечу са Реалом, али следећа утакмица против Цибоне у понедељак је још важнија. Брзо треба заборавити ову победу и окренути се следећим мечевима. Ми треба да добијемо следеће утакмице како би урадили оно што хоћемо и оно што други хоће. Видели сте све напад добија, али одбрана побеђује", у свом стилу рекао је он.

Центар црвено-белих се захвалио навијачима на подршци.

"Захвалио бих се навијачима који усу нас подржали али и људима око клуба. Атмосфера је била сјајна као и ова у клубу. Влада страшна хемија, Американци су се потпуно уклопили и надам се да ће тако остати. Ми сад треба да се измакнемо из свег лудила, треба да идемо у халу да тренирамо пошто је ово тек почетак сезоне, људи моји има да се игра још доста. ", рекао је Штимац за крај.

"Гротло" Пионира прогутало је Мадриђане у утакмици седмог кола Евролиге (94:88) а играч црвено-белих, Марко Симоноцић је рекао како су меч одиграли храбро и мушки кад год би Реал направио серију.

"Велика утакмица и још већа победа против првака Европе. Мислим да смо играли сјајно, тимски. Одолели смо сваком њиховом нападу и налету. Кад год су имали неку серију ми смо то храбро, онако мушки и уз помоћ публике наравно, зауставили. Знали смо да су они у тешкој ситуацији, па су били због тога и додатно опасни. Ми смо их мало увели у проблем, пошто су они тим који се бори за титулу а не улазак у Топ 16, али то није наша ствар. Ми идемо даље, чека нас Цибона", изјавио је Симоновић након меча.

Црвено-бели кошаркаши су током меча имали турбуленције, у једном тренутку плус 10, а потом минус 10, а Симоновић сматра да је то због чињенице да је екипа јако млада.

"Ми имамо младу екипу, па је сасвим нормално да има тих падова у игри. Проблем је што смо ми тек два дана тренирали, да кажем комплетни, фале нам још Лука и Дангуба. Уосталом знате каквих проблема све имамо. Сјајни су момци сјајно су ово изнели. Кључ меча је била одбрана. Морате прво да одбраните да би напали. Зауставили смо њихове шутере. Ја се осећам супер. Видим да су се данас прилепили на мене, али супер, било је доста просотра за мог брата Цирбеса", рекао је он за крај.

Коментари / 0

Оставите коментар