"Не одустајемо од борбе за РиТЕ Угљевик"

Неформална група грађана окупила се данас на Тргу ђенерала Драже Михаиловића у Угљевику. Поручују да не одустају од борбе за рудна богатства Угљевика, као и самог Рудника и термоелектране.

Република Српска 30.04.2024 | 11:24
"Не одустајемо од борбе за РиТЕ Угљевик"

Ту неформалну групу чине мјештани Угљевика и запослени на Руднику и термолектрани.

У исто вријеме почела је и сједница локалне скупштине која треба да изрази свој став о овом проблему.

Поново су данас истакнути захтјеви да се обезбиједе довољне количине угља како би Рудник и ТЕ могао да функционише, те да се концесија за лежиште угља „Угљевик Исток 2“, додијели њима, умјесто фирми „Цомсар Енергy“ руског олигарха Рашида Сердарова.

Сматрају да би на тај начин био угрожен опстанак предузећа.

Појавиле су се информације да је управа РиТЕ Угљевик забранила радницима да напусте радна мјеста и подрзе овај скуп.

(БН) Фото: БН

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Угљевик-реално

30.04.2024 11:54

Ово је све безвезе, већ су исплаћени власници кућа и земљишта на подручју гдје се планира ископ угља. Добили су изванредне паре, с обзиром да никад не би могли продати своју имовину у Фалчићима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре, Угљевик -реално

30.04.2024 13:51

Ко то може,и смије тврдити,да је "СВЕ,БЕЗ ВЕЗЕ!?"РиТЕ Угљевик је живот од ког све зависи у Угљевичкој општини,а то,није нешто безначајно,упамтити сви,који другачије размишљате!!!Који пољопривредник,ће продати земљу од које живи са својом породицом!?Који домаћин може и смије дозволити да му странац узима дједовину и продаје странцу,мимо његове воље!? Угаљ,нећемо дати,по цијену револуције,па да видимо ко је јачи од народа,који брани своју имовину!!! Нећемо дати,ни Лопаре...нити једно мјесто које желе опустошили!А,они,који позивају Рапида,да оде,обраћају се погрешном лику,маскоту,која помаже пљачку од стране власти!!!Е,па,неће моћи!Доста је више пљачки,и богаћења на рачун народа!!!Доста богаћења на основу градње путева,који кратко трају,јер се плански неквалитетно раде,да би се изнова,и изнова опустошио новац из буџета!На сто,са свим потписима,да знамо,против кога да усмјеримо наш бијес!!!

Name

ре Ре, Угљевик -реално

30.04.2024 14:34

То је чињенично стање, сви ти пољопривредници су једва дочекали да за велике паре продају своја имања. Стари Угљевик, Јаблани, Сарије, сад и Фалчићи!

Name

Џаба

30.04.2024 12:00

протествујете Рита Угљевик ће бити ускоро угашена Агенда 2030 иде на зелену агенду и гашење свих рудника угља у БиХ то су потписали сви политичари уз БиХ ентитети и држава БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.04.2024 12:52

Ајде не лупај глупсти, урађено је одсумпоравање, а радни вијек јој је још 40 година, може радити, Како то да могу Старани страноокупациона електрана радити. Шта би смо ми без електране, уложен је силан новац за оба блога, други блок је намарно уништен, сад словенцима морамо да испоричујемо трећину струје, и враћамо дугове, још да угасимо и електрану, па шта би 2000 радника, од чега би живели и они и сви које издржавају плус од чега би живели све силне фирме још толико њих накаћених на електрану.

Name

2њ56

30.04.2024 12:52

А у Немачкој поновео покрећну и оно неколико давно угашених електрана.

Name

рудар

30.04.2024 13:22

" Појавиле су се информације да је управа РиТЕ Угљевик забранила радницима да напусте радна мјеста и подрзе овај скуп." НИЈЕ ТАЧНО, МОГАО ЈЕ ДА ОДЕ КО ГОД ХОЋЕ ОД РАДНИКА НА СКУП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

30.04.2024 17:09

ПРЕСТАВИ СЕ АКО ИСТИНУ ЗБОРИШ ! ШТА ЈЕ УГЉЕВИЧАНИ ПРЕДАЛИ СЕ ? ЗВАЛА ПАРТИЈА ДА СЕ НЕ ИДЕ ? ЖАЛОООСНО !

Name

Лаж

30.04.2024 22:39

Могао је да оде сваки радник РиТЕ Угљевик али не из прве смјене него ко је слободан.Тако да је управа притисла рудник да се не обуставља рад. Не лажите наше раднике.Сви су су хтјели да оду.

Name

Милица

30.04.2024 16:27

Колико је Дико диплома и камарила око њега спремна украсти то није у стању 10.000 рудара ископати. Само погледајте јавне набавке и видите ко добија послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

панда

01.05.2024 12:31

Дико на тендерима узима огромне паре екипе за одређивање посла су распоредјене по тројкама рудник одрадјују Драгиса Видаковиц, Марко Опсеница и Косановиц. Термоелектрану и секторе одређују Никола Теодоровиц главни егзекутор, Тесла Дикин колега са факултета и Милан Петровиц. Фирме преко којих се одрадјују прљави послови су МБ МОНТ ИНВЕСТ, ПРОФИ МОНТ, ЈОВИЦ СД, ТЕАТАР КЊИЗАРА, ИНТЕР ТРАНС, ИТД.. ДИКО ЈЕ КУМУ ОД СЕФА БАЊЦА ПОКЛОНИО 50.000 КМ, ДА ГА САВЈЕТУЈЕ КАКО ЦЕ ДА ВРСЕ ЕКСПРОПРИЈАЦИЈУ. СИПА НЕ МОЗЕ ДА ФОРМИРА ПРЕДМЕТА КОЛИКО ОВА ЕКИПА КРАДЕ. ТО СТО ДИКО НЕМА ДИПЛОМУ ЈЕ НЕБИТНО, ЦОВЈЕК ЗНА ДА РАДИ ПОСАО КАО ДА ЈЕ ИМА.

Name

Трг

30.04.2024 19:08

Какав трг, такав народ и његова судбина. Име трга све говори. Мислите да ће бити напретка? Ммм мало сутра.

ОДГОВОРИТЕ