Да ли Милићи имају власника или власт?

"СДС је забринут безбједносном ситуацијом у Милићима која је кулминирала малтретирањем Јелене Симић од стране предсједника Компаније Боксит Рајка Дукића, те рањавањем Љубише Пантића", изјавила је данас на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић.

Република Српска 26.11.2015 | 07:46
Да ли Милићи имају власника или власт?

Пандуревић од министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача захтјева да истражи и санкционише угрожавање безбједности становника Милића.

"Министар Лукач мора јавност обавијестити да ли је тзв. "индустријска полиција" Рајка Дукића регистрована по закону,да ли је то техничко или физичко обезбјеђење, да ли су њени припадници сертификовани, шта су њихова овлаштења", истиче потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић.

Уколико је дошло до кршења закона Пандуревић очекује од министра Лукача да предузме мјере и заштити безбједност становника Милића.

Предстојеће ванредне локалне изборе у Милићима, Пандуревић назива изборима на којима се бира између тираније Рајка Дукића и повратка слободе и владавине права у Милиће.

"Бирамо између кандидата који жели да буде начелник свих грађана и кандидата Рајка Дукића који треба да проводи његове личне интересе. Они који подржавају малтретирање дјеце погинулих бораца, пуцање у људе, који подржавају страх и тиранију Рајка Дукића гласаће са његовог кандидата'', истиче Пандуревић.

"Доскорашњи начелнк општине Милићи, члан СНСД-а, опозван је од тог истог СНСД-а односно Рајка Дукића јер није пристао да настави са незаконитим радњама", тврди Милош Радић, предсједник Општинског одбора СДС-а и кандиат на ванредним изборима за начелника општине Милићи.

"Није пристао да задружну земљу препише на компанију Боксит, умјесто на законите власнике, није пристао да Дом здравља у Милићима упише као имовину Боксита, односно Рајка Дукића", наставља Радић и тврди да са готово милион марака од накнада за концесије у Милићима газдује Рајко Дукић умјесто да се тај новац троши на изградњу водовода, путева, амбуланти и осталих инфраструктирних пројеката у Милићима и околним селима.

"Компанија Боксит је приватно власништво у све оно што су они направили у Милићима је у њиховом власништву и ништа од тога неће остати грађанима Милића. Општина је јавно добро и ми морамо фаворизовати општи, а не приватни интерес'' поручује Радић.

Потпредсједник СДС-а Александра Пандуревић одбацује оптужбе да је покретањем теме Боксит Милићи у Парламентарној скупштини БиХ угрозила надлежности Републике Српске.

"Од МУП-а Српске тражим да се побрине за безбједност у Милићима, јер је то њихова надлежност, а од омбдусмена БиХ захтјевам да утврди да ли је у Милићима било угрожавања људских права", каже Пандуревић и подсјећа да је СНСД одлуком из 2006. године установио институцију омбдусмана за људска права на нивоу БиХ.

"Тражим да се испита незаконито полиграфско тестирање, а потом и физичко злостављање Јелене Симић која је оптужена да наводно износи пословне тајне, иако је запослена као радница у угоститељском објекту тзв. Рајковом торњу", истиче Пандуревић и додаје да је запањена реаговањем појединих посланика СНСД-а који су цијели случај назвали секс-афером.

"Николу Шпирића не занима када неко малтретира дијете погинулог борца у Милићима. Понаша се као да није отац. Срам га било како би реаговао да се неко тако понашао према његовој ћерки", пита се Пандуревић.

БН ТВ

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

Баја

25.11.2015 16:07

Милићи су приватни Дјл

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.11.2015 16:33

Ако Лазо глупан добије висе од 7 (седам) гласова онда у Милицима и нема нико паметан и нису ни заслузили ниста боље од тираније Рајка лопова и давитеља.

Name

ЗЗ

25.11.2015 17:09

Давитељ је тајкун СНСД-а и локални моћник, који се пита за све у Милићима. Он не само да у Милићама поставља и смјењује све функционере од полиције до поште тај се пита о томе и ко ће бити Начелник полиције у Зворнику. Кад год фали странци пара зна се и како се странка финансира. Из боксита се украду милионске своте и пребацују на приватне рачуне који се касније користе при куповини гласова. То и птице на грани у Милићима знају. Наравно да полицијски кадрови које је давитељ поставио не смију ни помислити да воде истрагу против њега. Већина камиона боксита који превозе руду на релацији Милићи-Зворник није регистрована. Ниједан полицајац од Милића до Зворника се несмије усудити да камион боксита заустави и контролише. У Милићима стањем безбједности не влада полиција МУП-а РС него пара-полицијска структура ткз Индустријска полиција. СИПА треба да што хитније реагује и предузме мјере из своје надлежности и крене са хапшењем.

Name

зокс

25.11.2015 16:12

Сто смо тразили то смо и добили имали смо прилику на изборима за порцију цевапа и продали достојанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.11.2015 07:41

Рајко Ђукић, Момо Мандић, Раде Ћорић, Љубо Ћубић, Слободан Станковић, Милорад Додик, Будо Станковић, Мића Калдера, Борко Ђурић...испитати дјеловање ове екипе и свима ће бити све јасно. То су наше "патриоте" за пре дебеле паре.

Name

правда

25.11.2015 16:15

Браво Александра, мора се већ једном стати у крај монструму Рајку Дукићу и његовој индустријској банди, окорелим криминалцима и убицама који на челу са монструмом Дукићем тероришу ову и сусједне општине годинама.Жалосно је што неко ове плаћене убице може да назове полицијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ ин

25.11.2015 17:10

Е моја Александра. Милићани ће зарад егзистенције опет гласати(бојим се) за Лазу глупана. Тако су научени задњих 40 год, јер су били упрегнути у дизгине које је Рајко некад више а некад мање затезао. Дај Боже да прогледају и тргну се , јер Лазо глупан је годинама најомраженији лик у Милићима. У ПАМЕТ СЕ МИЛИЋАНИ. ГЛАСАЈМО ЗА ПРОМЈЕНЕ,ГЛАСАЈМО СРПСКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаско

25.11.2015 17:10

А 'де је ово село Милици милици стварно не знам де је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

25.11.2015 18:00

Пошто имате интернет сазнајте јер ово је 21 век!

Name

врс

25.11.2015 17:24

Ратни профитери из Милица и Зворника су уцествовали у убиству Малдицеве кцерке,убиству новинара Ристе Дјоге као и у смрти 3.500 Срба из Подриња јер им је био битнији сверц са муслиманима него застита и евакуација српског становниства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЕУДАЛНО ДРУШТВО

25.11.2015 17:32

У ФЕУДАЛНОМ ДРУШТВУ СВАКИ ГРАД ИМА СВОГ ВЛАСНИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

26.11.2015 12:12

Wи-фи робовласништво.

Name

рале

25.11.2015 19:01

Да им није БОксита Дукицевог поцркали би о глади у Милицима,то и дрзи опстину,тако да је сваки други коментар сувисан о томе да ли је приватна опстина или....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

25.11.2015 19:21

Све док буде таквих особа са таквим ставовима и убједјењима осудјени смо на пропаст. Искрено се надам да ти је ИQ бар мало веци од 80, те уз мало дузе размисљање цес схватити да БОксит није Дукицев.

Name

Ццц

25.11.2015 23:06

А ста би ти паметни урадио да ти дођје неки странац, не дај бозе кинези, па ти изнесу сав профит из земље, не уплате ни км пореза, и јос дигну кредите па не врате???? Пљували су људи Мисковица у Србији, сада га моле да се врати умјесто делхазе...

Name

Реално

25.11.2015 19:21

У Милицима никад нису били лосији кандидати за нацелника. Теско је одлуцити коме дати глас, Лази који не зна ниста осим да клима главом и изврсава Рајкова наредјења или момку који од радног искуства има само одрадјен приправницки стаз, а политиком је поцео да се бави прије пар година. Реално треба изаци на изборе и понистити листице, ни од једног од кандидата неце бити никакве користи за Милице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милићи

25.11.2015 19:29

Милићи већ 30 година имају неприкосновеног владара. Зар има неко ко то не зна.??

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.11.2015 21:10

Добице Лазо, јер сви Бокситови радници мораја да прикупе матицне бројеве, од најузих цланова породице.Да не заборавимо кафице сто вец обилазе и цасцавају.А, тек послове ред пред странком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лојо

25.11.2015 21:26

Рајко у петак у Итинеру,све цасцава,сад пред изборе запославају и обецавају посао,а после избора це их вецину сутнити. Јадни су ста раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

25.11.2015 22:22

ПРИЈЕДОР ЈЕ ПРЋИЈА ЋМАРКА ПАВИЋА,У ПРИЈЕДОРУ ЈЕ СИТУАЦИЈА УОЧ СЛОЖЕНИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милици 3

26.11.2015 06:54

Од два идиота,мало мање зло је овај мали.Лазо глупан има задатак да преузме за газду и ово мало сто је остало а овај мали ниста не зна,па ни кокосињац у зивоту није направио.Имамо кандидате који нису могли на прослим изборима ни одборници да буду,туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

26.11.2015 23:04

Дјецко је млад и паметан,треба му дати сансу.Па ста би било да госп Дукица у току ноци оцисти срце,Милицани би и даље зивјели,зато гласам за младост.Млади људи треба да раде,а матори нека иду у пензију и миран зивот.На младима свет остаје!!!!!

Name

ПРАВДОЉУБ

26.11.2015 07:00

Данас права слободе и устав све је пођређено у односу на лични интерес богатог појединца.Потпуни секташки приступ политици и секташко вођење политике.Што се да већи прилог политичкој партији има се и веће и право у односу на друге.Бојим се да су политичке партије данас уцењене од стране тајкуна који их користе у своје личне интересе. Па тако данас имамо људе тајкуне који имају над права и сам овај назив предсједници је застарео.Можда треба бирати давати називе локални светаца или богова нап."МИЛИЋКИ БОГА МАНИРАЈКАНА НЕДОДИРЉИВОГ".Са неограниченим правом живота и смрти.Па ово је људи ниво инквизиције само им фале ломаче.Па тој јадној девојци уништише живот узеше бесправно стан да доше јој отказ па да се меди нису умешали вероватно би је и протерали.Поставља се питање које су то информације које су у њеном обиму пословања могле ди изцуре а да битно наруше пословање компаније или је то можда ниво личне сујете његовог божанства.Погледај те његова имовина сматра светињом, црпећи права његовог божанства по његовом зету свецу Лази приватна полиција има право и на употребу физичке снаге и употребе ватреног оружа у циљу заштите светиње.Не би ме чудило да приватна полиција црпећи прав из његовог божанства непочне у лову на вештице и да спаљује неистомишљенике.А да државне институције не реагују због нарушавања права и слобода појединца. Болести данашњег друштва изискују додатне изазове и напоре ради очувања цивилизациских достигнућа и вредности.Кажу да је правда понекад спора али достижна ја и даље верујем у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

27.11.2015 13:25

Милици су МЕКА од тајкуна за тајкуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свједок

27.11.2015 19:38

Лазо је синоц обилазио муслимане у Церској и скупљао гласове.Попило се успут прилицно и Лазо заврси мртав пијан у каналу. Дзип унистен довуцен у круг Боксита.Полиција је фалсфиковала записник да није био пијан да би могао наплатити стету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економ

27.11.2015 23:54

Такав пијанац и неспособњаковић није за начелника једне општине. Сутра ће "попити" и општину и ријеку Јадар која протиче у близини објекта општине Милићи. Даће Бог, наће се неко јачи, прогутаће Црна рука и тупана и глупана! Велики је Бог, живи били па видјели!

Name

ШТЕТОЧИНА

28.11.2015 07:07

ПА ТА ШТЕТОЧИНА ЈЕ ШТЕТНА САМА ПО СЕБЕ А КАМОЛИ ПО НАРОД И ДРЖАВУ. ПОДКРАДАЊЕ ДРЖАВЕ И НАРОДА МУ ЈЕ ХОБИ ТУ ИМА ВРЛО ВИСПРЕНОГ МЕНТОРА ПУНЦА.

Name

свједоку

22.12.2015 16:46

Колико ли су теби дали муслимани да причаш около , јадниче, сабери се.