Деда Мраз поранио у Алкмар! Има ли поклон и за Партизан?!

Пред утакмицу АЗ Алкмар - Партизан, холандски клуб посетио Деда Мраз и донео поклоне за децу играча. Црно-бели "осакаћени" у задњој линији.

Фудбал 24.11.2015 | 23:20
Деда Мраз поранио у Алкмар! Има ли поклон и за Партизан?!

Фудбалери АЗ Алкмара забележили су протеклог викенда други везани тријумф у холандском првенству (најпре у гостима против Витесеа, а потом над Херенвеном 3:1), што их је довело до девете позиције на табели са 18 бодова, 14 мање од водећег Ајакса.

Алкмар је у лошем тренутку по Партизан везао две победе у домаћој лиги, али су се и црно-бели пренули после паузе, убедљиво савладавши Нови Пазар 3:0.

Дан након победе над Херенвеном (21-годишњи нападач Винсент Јансен био играч утакмице - два гола и асистенција), АЗ је посетио Деда Мраз који је донео поклоне деци фудбалера (између осталих и сину Рајка Брежанчића). Да ли има поклон и за Партизан?

На отварању Лиге Европе, 17. септембра Партизан је савладао АЗ у Хумској 3:2. Абубакар Оумару је блистао, постигавши два гола, а победу је оверио Андрија Живковић. Ипак, АЗ који је у 77. минуту остао са десеторицом на терену (искључен Хупертс) успео је да ублажи пораз и постигне други гол на мечу. Није згорег подсетити да је тај и такав АЗ имао више удараца на гол Партизана у тој утакмици.

Након тријумфа над Херенвеном, самопоуздање играча Алкмара је порасло, па поручују да ће "са истом енергијом и страшћу играти и против Партизана" и да ће "наравно, ићи на победу".

Меч у Београду почели су:

Живко Живковић, Никола Лековић, Фабрисио, Балажиц, Вулићевић, Јевтовић, Бабовић, Брашанац, Андрија Живковић, Оумару, Шапоњић (играли су још Божинов, Саша Илић и Никола Нинковић, тек у финишу утакмице).

У односу на ову екипу, Љубинко Друловић не може да рачуна на Грегора Балажица, који је оперисан и који ће одуствовати шест до осам месеци, а под великим знаком питања је и други штопер, Фабрисио, који је повређен.

Дарко Брашанац је тек изашао из повреде и није играо против Новог Пазара, Ален Стевановић такође, а Абубакар Оумару је дошао уморан после позива за репрезентацију Камеруна. Андрија Живковић је играо последњу трећину утакмице против Пазараца, јер је и он ровит, па Друловић није желео да га форсира пред важан дуел у Холандији, који би могао доста тога да донесе Партизану и можда поптуно отвори врата "презимљавању" у Европи.

Јасно је да Друловић има највећих проблема у задњој линији. Од штопера су здрави Лазар Ћирковић и Милош Остојић (није играо против Пазара због суспензије), па је принудно на тој позицији играо Иван Бандаловски - "изворно" десни бек, који је играо и на левом боку, а сада и у централном делу одбране!

Да ли ће Бугарин "глумити" штопера и у Холандији? Бандаловски се није лоше снашао на тој позицији против Новог Пазара, али Партизану ће претити велика опасност из прекида и високих играча АЗ-а. Неуиграност штоперске линије и уопште одбране црно-белих је нешто што веома брине. Уосталом, Партизан је ове јесени примио чак 24 гола у домаћој лиги (што се не памти!), а у Лиги Европе 10 (од тога пет у Билбау). Опет, Остојићева форма, односно неколико киксева које је правио уносе немир у одбрану...

По Партизан би било погубно да у Холандију иде "по бод". Прво, Партизан баш и није навикнут да игра такву игру, друго, зашто не пробати напасти и забележити нову победу? Рецепт би могла да буде игра против Аугзбурга (мада, руку на срце, Партизан је у тој утакмици имао много среће).

Партизану је у Холандији потребан "ратник" Дарко Брашанац, потом "Спиди Гонзалес" Андрија Живковић, потпомогнут Абубакаром и Аленом Стевановићем, али и незаменљивог капитена Саше Илића, који ће 30. децембра напунити 38 година. Без њега, једноставно, и сурово тачно, Партизан није исти. Можда нема снаге за свих 90 минута, али је његово присуство важно за мир и сталоженост екипе. О асистенцијама да не говоримо. Никола Нинковић би, ако не буде нервозан, већ пре свега фокусиран на игру, могао да да значајан допринос свом тиму.

Како сада ствари стоје, Друловић би у Холандији могао да изведе овај састав:

Клајић (Живковић) - Субић, Ћирковић, Остојић (Бандаловски), Вулићевић, Јевтовић, Брашанац, Бабовић (Илић), Стевановић (Нинковић), Андрија Живковић, Оумару.

Наравно, све ће се знати после неколико тренинга, укључујући онај у Алкмару (око 17.30х), вече пред утакмицу.

АЗ Алкмар је против Херенвена играо у овом саставу:

Ђино Кутињо - Матијас Јохансон, Џефри Гувелев, Рајко Брежанчић, Ортиз, Јорис ван Оверем, Алиреза Јаханбакш, Маркус Хенриксен, Мунир Ел Хамдуи, Винсент Јансен, Дерик Лукасен (клупа: Серхио Рошет, Гус Хупертс, Муамер Танковић, Бен Риенстра, Дабни до Сантос, Том Хаје, Роберт Мурен).

Утакмица АЗ Алкмар - Партизан биће одиграна у четвртак, од 19 часова, на АФАС стадиону који прима 17.000 гледалаца. Меч ће судити 33-годишњи Норвежанин Харалд Лехнер.

***Партизан има шест бодова из три утакмице, Алкмар само три. У последњем колу Групе Л, Партизан дочекује Аузгбург, а АЗ Алкмар гостује Атлетик Билбау.

Коментари / 0

Оставите коментар