Ђоковић о 27 заредом: Идем напријед, то је све!

Најбољи тенисер света каже да нема посебног разлога за његову серију победа у главном граду Кине.

Тенис 10.10.2015 | 11:00
Ђоковић о 27 заредом: Идем напријед, то је све!

Новак Ђоковић остварио је 27. узастопну победу на турниру Кина опен у Пекингу, чиме је претекао Џимија Конорса и издвојио се на другом месту ретко помињане тениске топ листе.

На њеном челу налази се Рафаел Надал, који је на Ролан Гаросу као професионалац одиграо 31 меч, пре него што је први пут изгубио (од Робина Содерлинга, у осмини финала 2009, после четири освојена трофеја заредом).

Новак је у Пекингу дебитовао 2009, нанизао пет победа до коначног тријумфа, а онда поновио тај успех 2010, 2012, 2013. и 2014.

Изузетак је 2011, када није наступио због повреде, док је 2010. на путу до пехара остварио само четири победе, јер му је Марди Фиш предао меч другог кола.

То у збиру даје 24 победе у Пекингу, плус три на актуелном турниру, против Болелија, Жанга и у петак у четвртфиналу против Џона Изнера - 6:2, 6:2.

"Једноставно, долазим овде сваке године са позитивним скором и знајући да сам раније играо добро на овом терену, улазим у мечеве са додатним самопоуздањем. Нема посебног разлога за ту серију победа. Идем напред, то је све", рекао је Новак на прес конференцији.

У дуелу са Изнером, који је на тврдој подлози увек опасан противник због јаког и незгодног сервиса, узео је 22. и 23. узастопни сет у Пекингу.

Последњи сет на том турниру изгубио је од Фернанда Вердаска, пре две године у другом колу.

"Одиграо сам одличан меч. Ако је он сервирао у просеку 200 километара на сат и са високим процентом убаченог првог сервиса, а ја успео да направим по два брејка у сваком сету, јасно је да сам перфектно ретернирао. Осећао сам да могу да вратим много лоптица и натерам га да се креће, што је и била основна тактичка замисао пре меча".

Новаков следећи противник биће шпански ветеран Давид Ферер, који је у четвртфиналу декласирао Луа са Тајпеха.

Међусобни скор 15:5, а поготово активна серија од девет победа над Ферером, дају наговештај шта би могло да се догађа на терену у суботу од 13.30 часова по нашем времену...

Други полуфинални пар чине Надал и Италијан Фабио Фоњини.

Коментари / 0

Оставите коментар