Драган Бурсаћ: Ја, Миле Радишић, пироман неба и земље!

Ееее, добар дан, Радишићу. Баш сте нам ви требали. Ево, баш радимо истраживачки текст са једном страном, гдје сте нам ви једна страна, која је уједно и друга... Каква коинциденција, Боже драги.

Република Српска 08.10.2015 | 18:50
Драган Бурсаћ: Ја, Миле Радишић, пироман неба и земље!

"Ја Миле Радишић јавно демантујем, ником нисам дао било какав снимак или изјаву. То што се појавило данас је чиста монтажа одређених кругова људи", рекао је Радишић за РТРС.

Ово је јуче саопштио исти тај РТРС, коме је, као што читате, Миле Радишић дао изјаву у којој није дао изјаву. За оне који нису затворили уста од чуђења, нека их затворе. За све постоји ваљано објашњење. У овом случају, постоје три ваљана објашњења, стога зли дефетисти и издајници стоп!

Напрво, ваљало би у пар ријечи рећи о каквој се гнусној намјештаљци против господина Радишића и првих људи драгог нам режима ради.

Оптужба

У оптужници опозиције стоји да Миле Радишић на некаквом аудиоснимку објашњава како функционише "корупционашки" систем у Републици Српској и како министар финансија Зоран Тегелтија и њему близак тајкун Младен Милановић Каја планирају да купе Нову банку.

Боже ме сачувај!

Али има и горе, добри и препоштени људи! Злобници тврде како постоји још један аудио снимак који кружи у београдским круговима, гдје правични Миле Радишић говори о односима и пословној сарадњи са кумом Милорадом Додиком, предсједником Републике Српске.

Пу, пу, пу, глухо било!

Сценарио Први - Ко је подметнуо зекама са РТРС-а

А, ко нама гарантује да је изјава Миле Радишића за РТРС уопште аутентична?! Можда су нам и то лопови из опозиције, или НВО плаћеници или техеранско Сарајево подметнули.

Па да! Узмете човјека, представи се као племенити Радишић и изјави то што изјави. А, РТРС, наиван, непристран, неподмитљив и како рече Предсједник Додик, без било чијег утицаја (а поготово његовог), објави изјаву непознатог човјека. Или још горе. Можда је опозиција, заједно са горе побројаним шљамом, заправо монтирала изјаву честитог Радишића, а све у циљу да збуни и дезавуише ионако муњени народ.

И опет, како и доликује, РТРС без интервенција, цензуре и задршке, пренесе изјаву народу. Ипак је то Јавни сервис, који за наше паре преноси све могуће и немогуће информације, од успјеха БиХ одбојкаша у сједећој одбојци, до славља и дочека младих БИХ кошаркаша широм нам земље наше. Они све прикажу, па су нам тако саопштили и намонтирано мишљење грађанина Миле Р.

Сценарио Други - Дубоко грло РТРС-а

Добро обавијештени РТРС-ови новинари, прекаљени преко свих Олимпија машина и ИБМ-ових донираних тастаура знају апсолутно све!

Тако, за разлику од полиције и осталих органа гоњења, знају и приватни телефонски број добротвора Миле Р. Рекло им Дубоко Грло.

Тјерани оним исконским и слободарским правилом о двије стране, а не ћерани бичем Милорада Додика, Радишићевог кума...елем, велим, гоњени начелима пуког професионализма, долазе до Радишића и уступају му медијски простор, који је заслужио, а који смо ми платили, да би рекао пар ријечи у своју и кумову одбрану.

Оно, јесте мало чудно што има друга, али нема прва, СДС-ова, страна у тексту, али не мари. Правило двије стране у новинарству нигдје не спомиње прву страну. Дакле, само друга страна и Бог те веселио.

Ако је овај сценарио тачан, РТРС-у треба додијелити Пулицера, како је кроз шуму регула и еснафских правила успио да нам предочи тужну сторију о Мили Р. који брани Милу Д.

Сценарио Трећи - Алтруизам из егзила

Одлучио алтруиста Миле Радишић, тамо далеко са Сењака или Дедиња чак, да се огласи поводом случаја у коме се његово часно и пречасно име помиње у негативном контексту. Чуј, он, Миле Радишић, да опањкава кума Додика и компањоне му?! И шта ће, куд ће, логично, прво му падне на памет РТРС, као бастион неукаљаног независног новинарства.

-Добар дан, добар дан, ја сам Миле Радишић, дајте ми уредника!

-А, што не би могло, весело цвркуће секретарица или организаторка.

-Тутудутутуду, добар дан уредниче, ја сам Миле Радишић, па бих дао једну телефонску изјаву гледе каљања мога лика и дјела по штампи од јутрос. Пред камере не могу, хехехе, разумјећете, па ако може овако телефоном?

-Ееее, добар дан, Радишићу. Баш сте нам ви требали. Ево, баш радимо истраживачки текст са једном страном, гдје сте нам ви једна страна, која је уједно и друга... Каква коинциденција, Боже драги. 'Ајте, 'ајте изјавите се како нисте дали изјаву и како је све монтажа. Само да ја укључим снимач.

-Е, баш сте љубазни. А, само да питам, мој број ће остати познат искључиво вама и редакцији?

-Па, наравно, не берите бриге. Само се ви изјавите!

И овдје се виде све ставке објективног и професионалног новинарства, у коме прегаоци РТРС-а штите дигнитет и приватност једног угроженог и потребитог човјека

Најзад, назиру се обриси и познавања међународног права, гдје први људи РТРС-а знају да је Миле Радишић овдје неслободан и да је пресуђен, али се према њему и позивном броју друге државе, поступа са пуним респектом.

Е, ово су били сценарији по којима је могла и највјероватније јесте функционисала РТРС, када је уби ет орби саопштила мишљење Миле Радишића.

А, сад мало факти:

Миле Радишић је осуђени и пресуђени криминалац, власник фирме "Гранд трејд" и бивши већински акционар Медицинске електронике, који је за малверзације од неколико десетина милиона марака правоснажно осуђен на 3 године затвора.

Тај исти Миле Радишић је побјегао у Србију, гдје се као миш крије од правде и закона. Том истом Мили Радишићу полиција и МУП Републике Српске је сервисирао илегални улазак багера у приватно земљиште Жељка Вулића.

И док су припадници специјалаца мучки нападали Вулића, породицу му, те бањалучке шетаче, РТРС је, не заборавите, Милу Радишића представљао као "успјешног бизнисмена", а ове потоње, као криминалце, издајнике, стране плаћенике...

Тај исти Миле Радишић бесправно је изградио зграду на приватном земљишту, а чију ћете реституцију, по десетороструко вишим цијенама, сви ви плаћати.

Том истом Мили Радишићу, Додиковом куму, Јавни сервис је уступио простор да са слободе, попут каквог истинског дисидента, а не лопова, крчми ваше вријеме за ваше новце које одвајате за РТВ претплату. То Мили Радишићу уредници или новинари РТРС-а нису сугерисали да наврати макар до Бијељине и да се као свој на своме обрати пуку...И на крају, за тим истим Милом Радишићем, МУП Републике Српске није расписао никакву потјерницу, па се Мики шврћка и зајебава како хоће.

Толико о Мили & Мили, РТРС-у, будаластим сценаријима и свима вама који то лијепо и слијепо подносите.

Него, будућност ће нам донијети нове сплетке и сплеткице. Миле Р. је контактирао једну приватну телевизију и рекао да ће у наредним данима изаћи у јавност, те ће након тога, како је нагласио, “горити небо и земља”.

Извор: Бука

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Моторна Возил

08.10.2015 17:00

Поздрав од Моторних возила, чики на ваљку, а и осталим. Видјећемо се...на улазу у...знате гдје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНЦЕСИЈЕ

08.10.2015 18:10

Ово није ниста, како це тек горити и небо и земља кад се у јавности појаве видео и аудио снимци разговора о додјелама концесија (Хамовиц, Лазаревиц, Перовиц, Рус, Минецо, Кинези, Аустријанци, итд. Итд.). То немају ни ови зецеви и СДС-а који се боје своје сјенке и у које ни "сниматељи" немају повјерења. Има да гори и небо и земља, а неце бити постедјен нико. Зиви били па видјели. Цека се само да се вода низ коју це бити пустена багра сто висе упрља фекалијама. Стета је прљати цисту году. Бабини (Бајини) мисеви које је користио као покусне кунице пропјеваце ко птице препелице. А овог Радисица и тако це отровати прије него сто на суду пропјева...

Name

све спрдацина

08.10.2015 17:01

Давно би такви политицари били затворени у Њемацкој. Сисају вас како хоце сви редом. Смјесно стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

08.10.2015 17:04

Вала код вас у РС свега помало. Ко мексицка сапуница само сто ипак Срби нисте Мексиканци вала нити вам је топло сито ни уредјено. У Федерацији је ко боље сад це бити ко Клинтонови долази и Радонциц па це бити је****не ко кога, али зна се народ це бити и*****н.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала Јелика

08.10.2015 17:18

И ја их чекам на истом улазу. Поздрав од мале Јелике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

08.10.2015 17:45

Цујем звецкају лисице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

08.10.2015 18:10

Не мозе да буде монтаза и ово! Оно са папцима је монтаза ово је аутентицан снимак. Багроо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дакле...јел јасно јасно је ...

08.10.2015 18:17

Треба сачекати мишљење премијерке нам Жељке Цвијановић, вјерујем да ће она најбоље објаснит ову ситуацју :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

08.10.2015 18:22

Миле Радишић је репић од пјетла као и сви други "политичари" на просторима бивше Југославије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

08.10.2015 19:34

Сувара је бараба. Узео лову од сдс- а и друкно их. Требају га тузити издо их је. Бараба

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.10.2015 19:42

Цим освојите власт све из РТРС на суд и ван из професије.

ОДГОВОРИТЕ