Агенција крши закон у случају "Бобар банке"?

Агенција за банкарство Републике Српске рјешењем је наредила свим банкама да блокирају дужнике "Бобар банке" и да те исплате буду у врху приоритета преноси портал Капитал. Истим Рјешењем банке су обавезне да обуставе све исплате са свих рачуна неуредних дужника и њихових гараната према Бобар банци.

Република Српска 07.10.2015 | 22:11
Агенција крши закон у случају "Бобар банке"?

Овакво рјешење је противзаконито и скандалозно реагује опозиција.

У рјешењу Агенције за банкарство наводи се да су све банке у Српској дужне обуставити исплате са рачуна неуредних дужника и гараната дужника чији је списак дио рјешења све док се доспијеле обавезе према Бобар банци не измире.

Агенција је овакво рјешење донијела 30 септембра.

Овај потез Агенције је незаконит, јер је Законом јасно прецизирано да приоритет имају исплате према Пореској управи, Управи за индиректно опорезивање и судска рјешења, каже посланик НДП-а Драган Чавић. Сада је јасно, каже Чавић зашто у Бобар банци нема стечаја као и да је на сцени насиље власти у Републике Српске у случају "Бобар банка".

Исту инструкцију, прије Рјешења, Агенција је банкама у Српској послала у јануару ове године.

Министар финансија није желио да коментарише одлуку Агенције.

Епилог ће, наводе посланици опозиције у сваком случају након овог Ријешења бити тужбе против банака. Занимљиво, у Рјешењу Агенције не наводи се правни лијек.

Влада је у септембру скупштини доставила информацију о пословању Бобар банке али је на ту информацију ставила ознаку тајности.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

памтите колико и кленови

08.10.2015 07:24

Шта сте ви очкивали након афере са старом штедњом кад су вам већ једном отели ваш новац. Исти су то ликови. Отеће га увијек кад им се укаже прилика. И ви им опет повјеравате свој новац. Које сте ви будале.

ОДГОВОРИТЕ