Скандал у Шалкеу: Фудбалери славили у дресовима Бајерна?!

Млади играчи резервног тима клуба из Гелзенкирхена овековечили фотографијом тријумф Бавараца над Дортмундом (5:1). Навијачи траже од клуба да их отера!

Фудбал 07.10.2015 | 11:40
Скандал у Шалкеу: Фудбалери славили у дресовима Бајерна?!

Бајерн је развалио Дортмунд у великом дербију Бундеслиге у недељу увече са 5:1, а у тријумфу моћних Бавараца уживали су и неки који то никако нису смели себи да дозволе, па су поштено награбусили.

Ради се о двојици талентованих фудбалера Шалкеа - Данијелу Гешлеру (21) и Кристијану Мауерсбергеру (20), који су утакмицу гледали у дресовима Бајерна и били довољно луди да ту фотографију окаче на друштвеним мрежама.

Уз коментар “Мајко моја, живели”, првотимци Рудара нису скривали одушевљење издањем тима Пепа Гвардиоле, али им ускоро није било пријатно, када су кренуле увреде.
“Онај ко не навија за Шалке може комотно да лети из клуба”, био је једини учтиви коменатар на спорну фотографију, док су остали најватренији навијачи овог клуба извеђали двојицу фудбалера, који су били принуђени да угасе профил због претњи.

Фотографија је дефинитивно пласирана у лошем тренутку, поготово након што је који сат раније Шалке поражен код куће од Келна (0:3), а један од “грешника” правдао се да су навијали против великог локалног ривала Дортмунда, а не за Баварце.
“Само смо желели да покажемо да смо против Дортмунда и славили смо њихов пораз. Дресови Бајерна су били ту поред и жао нам је што смо их обукли”, рекао је Мауерсбергер.

Обојица су, иначе, били раније омладински репрезентативци Немачке, а тренутно наступају за други тим Шалкеа који се такмичи у Регионалној лиги Немачке. Занимљиво, Мауерсбергеру ово није први пут да је направио скандал на Интернету.

Средином 2014. године на мрежи се појавио и видео у којем некадашњи фудбалер Чемнинца салутира немачким нацистичким поздравом, а клуб га је том приликом суспендовао на неколико утакмица.
“Извињавам се, била је грешка, шалио сам се”, рекао је тада Мауерсбергер, не знајући да неке шале нису ни мало смешне.

Што се тиче њиховог статуса у Гелзенкирхену, ако навијачи затраже од клуба, нема сумње да ће обојица добити отказ, јер је мржња симпатизера Шалкеа према Бајерну већа него према великом локалном ривалу Дортмунду.

Уосталом, то најбоље зна Мануел Нојер који на сваком гостовању у Гелзенкирхену мора да трпи константне увреде деомаћих навијача, док је рецимо приликом преласка у Минхен, јавно морао да се извини навијачима Бајерна, што је бранио добро за Шалке у мечевима са Баварцима.

Коментари / 0

Оставите коментар