Мулалић уочи дербија: Жељо није велики, већ огроман!

Нови шеф стручног штаба Жељезничара Едис Мулалић, више се осврнуо на стање у тиму, него на саму утакмицу.

Фудбал 04.10.2015 | 11:20
Мулалић уочи дербија: Жељо није велики, већ огроман!

Нови шеф стручног штаба Жељезничара Едис Мулалић, на конференцији за новинаре уочи 106. градског дербија између Жељезничара и Сарајева, више се осврнуо на стање у тиму, него на саму утакмицу.

"Можда ћемо дуже радити од 17 дана", нашалио се на почетку конференције за новинаре Мулалић и казао како су сви у клубу свјесни да задње утакмице Жељезничара нису биле на нивоу имена тог клуба, те да се због тога отишло на мини­припреме у Међугорје, како би се консолидовали редови унутар најтрофејнијег бх. клуба.

Осим напорних припрема,играчима је "очитана лекција" о томе колико је важан клуб за који играју.
"Покушавамо играчима доказати колико је Жељо голем. Не велик, него голем", рекао је Мулалић и истакао да се играчи током мини- припрема тако просвијетле, те да имају обиљнији приступ на терену.

"Утакмица мора бити као и сваке друге утакмице. Прошли пут су били бијели дресови, а сутра ће бити неки црвени, труле вишње, не знам ни сам. Жељо мора бити хладан и миран. Мора имати идеју шта хоће. Ми нисмо имали идеју шта хоћемо. Нико није мађионичар и у пет дана да то спроведемо у дјело, али ћемо покушати показати да Жељи има срце", рекао је Мулалић и додао да је то срце у Травнику било мало, те да је то недопустиво.
"Жељо с хладном главом мора знати шта хоће. Ако играчи испуне 40% онога с припрема ја се не бих требао секирати", рекао је Мулалић.

Дерби против Сарајева је за Едиса Мулалића деби на клупи Жељезничара.
"Сав притисак који има сута нек буде на мени. Сутра ја исто играм с њима, само пар метара
иза линије. Све проживљавам с њима. Губимо? заједно губимо. Мислим да с таквим односом можемо нешто направити. Сви смо свјесни шта ова утакмица носи или не носи. Драго ми је да пуно људи не вјерује у нас. Мени тако олакшају мотивацију за утакмицу", казао је Мулалић.

Он је казао да је добро да су "скаутирали" утакмицу против Травника, Крупе, и Дрине, јер
то није квалитет какав Жељезничар посједује.
"Отворено кажем и Јешићу и Кустурици нека дођу на данашњи тренинг и нека виде, јер
ћемо то исто и сутра радити на терену. Нема се шта крити и затварати тренинге", рекао Мулалић и додао да би ипак превише било открити који ће играчи истрчати на травњак.

Под великим знаком питања је наступ Дамира Садиковића који је током напорних тренинга добио незгодан ударац, те није издржао посљедњи тренинг "плавих".
"Наше драге навијаче позивам да дођу у што већем броју. Наш су дванаести играч увијек
ће бити" подршке навијача никада не би постао такав играч и додао да вјерује да ће такву подршку имати и играчи који сада носе дрес Жељезничара". , казао је Мулалић.

Градски дерби игра се у недјељу од 15:30 сати на стадиону Грбавица.

"Стадион за гледаоце се отвара у 13:30, молио бих све љубитеље спорта, навијаче, госте, да дођу на утакмицу што је могуће раније, јер је организација утакмице од полиције проглашена утакмицом високог ризика", рекао је директор клуба Мирсад Шиљак.

Домаћи навијачи ће улазити кроз улазе који воде ка западној трибини, док је за госте предвиђена три улаза на сјеверо­исток.

Коментари / 0

Оставите коментар