Почела продаја иПхонеа 6С, у реду чекао и – робот

Нови смартфони иПхоне 6с и иПхоне 6с Плус недавно су пуштени су у продају, а испред Аппле-ових продавница су се, као и увек, створиле велике гужве.

Информационе технологије 25.09.2015 | 14:09
Почела продаја иПхонеа 6С, у реду чекао и – робот

Велики број људи с кабаницама и кишобранима који су преноћили испред Аппле-ове радње у Сиднеју (неки су, с обзиром на лоше време и кишу, донели и шаторе) с нестрпљењем су чекали отварање продавнице како би се међу првима у свету домогли нових модела иПхонеа.

За разлику од прошле године, када је Аппле привукао велику пажњу корисника повећавши екране својих телефона с 4 инча на 4,7 и 5,5 инча, ове године нема тако великих промена, али опције попут препознавања јачине додира прста по екрану, Ливе пхотос и генерално бољи хардвер и камера многима су довољна позивница да преноће испред радње и докопају се новог Аппле-овог геџета.

Иако је писано да Кукова компанија можда неће моћи да премаши прошлогодишњи број продатих телефона током првог викенда (10 милиона), “Реутерс” пише да аналитичари верују да ће број продатих телефона износити између 12 и 13 милиона, док ће компанија Аппле до краја године продати још на десетине милиона иПхонеа 6С и 6С Плус.

Као и сваке године, редови испред продавница широм света били су шаренолики – од људи који промовишу своје компаније преко оних који чувају место за друге, до Аппле-ових фанова који једва чекају да се поиграју с новим иПхонеом.

Али, ове године у реду испред продавнице у Сиднеју чекао је и један робот (једноставан модел који се састоји од базе и иПада) који је место у реду чувао Луси Кели, директорки маркетинга једне аустралијске компаније”.

“Имам много посла и не могу да стојим два дана у реду за новим иПхонеом, па ми је шеф предложио да узмем робота и поставим га у ред испред продавнице како би ми сачувао место”, изјавила је за медије Кели. Њен робот заузео је четврто место у реду испред продавнице у Сиднеју, а она је најавила да ће га заменити неколико сати пре отварања продавнице и сама чекати у реду како би била једна од првих купаца иПхонеа 6С.

У коментарима на Цнет-у на вест о роботу који чува место у реду, корисници нису имали превише разумевања за Кели – неки су рекли да би му без проблема узели место у реду, један корисник се пожалио како само богати имају овај луксуз док они који не могу да приуште робота као Луси морају да чекају сатима или данима у реду и по киши, а један корисник је написао да би га људи у Филаделфији брзо разбили.

Оба 6с модела од данас су доступна у Аустралији, Канади, Француској, Немачкој, Хонгконгу, Јапану, Новом Зеланду, Порторику, Сингапуру, Великој Британији, САД и Кини.

Б 92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

себицност

27.09.2015 17:34

Цекати данима или сатима у реду да би купио несто ново,иако то ново мозе купити дан-два касније.Мислим да народ има превисе слободног времена. Како се назива ова болест?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сwеден

27.09.2015 22:26

То се зове болесна западњацка потросња + потреба да будес цоол и мас нест сто други немају па ако вец није миллионски ауто онда Ипхоне... за дивно цудо сведи то наруце преко интернета нико не цека, овде би се заледили на улици да цекају лол

Name

Бас зато

28.09.2015 19:46

Буди цоол с ЛГ телефоном. Врхунска квалитета, за један ипхоне мозес купити 8 или 9 ЛГ - средње класе као сто је и Ипхоне. За пар мјесеци тај исти Ипхоне це изгубити пола вриједности или висе. Због тога сто стално долазе нове и нове ствари мобили губе на вриједности брзо.

ОДГОВОРИТЕ