Шпанци стријепе од Србије и Француске и прије Евробаскета!

Селектор Серђо Скариоло поручио да су га Орлови и Триколори импресионирали у припремном периоду!

Кошарка 04.09.2015 | 10:45
Шпанци стријепе од Србије и Француске и прије Евробаскета!

Кошаркашка грозница полако тресе Европу. Екипе су познате, зна се и круг фаворита, а у њему је као и претходних година репрезентација Шпаније.

Шпанци долазе као једни од главних кандидата за освајање златне медаље. Иако им недостају Наваро, Калдерон, Марк Гасол, Ибака и још неки играчи, Црвена фурија опет има моћан тим.

Шпански селектор Серђо Скариоло очекује тешку конкуренцију и посебно издваја Србију и Француску као главне конкуренте.

„Гледајући ривале у припремним утакмицама, стекао сам осећај да ће бити много тешко освојити медаљу. Много је тимова који ми се свиђају, али сам Србијом и Француском баш импресиониран. После њих долази група у којој су Грчка, Немачка, Литванија, Италија и Словенија“, рекао је Скариоло пред полазак Шпанаца за Берлин.

Селектор Шпанаца је задовољан у каквој форми и расположењу његов тим долази на Евробаскет.

„Најбитније је да смо у доброј физичкој спреми. Велики је хендикеп што нам се повредио Алекс Абринес. Осим тога нисмо имали већих проблема са повредама. Задовољан сам како су момци радили. Имамо шест нових играча у односу на прошло такмичење. Не зато што смо то хтели, већ зато што смо били принуђени на то. Претходних година смо Пау Гасола користили углавном као четворку, али овог пута ће играти класичну петицу. Претходних година је Серхио Љуљ играо највише на „двојци“, сада ће углавном бити племејкер. Играчи попут Рејеса или Серхија Родригеза ће за разлику од минулих такмичења када су били резерве овог пута морати да се навикну на улогу носилаца игре“, поручио је селектор Шпаније.

Коментари / 0

Оставите коментар