Ових 10 трансфера обележило је летњи прелазни рок!

У већини најјачих европских шампионата прелазни рок је завршен у понедељак у поноћ, па се већ може почети са анализом овог, заиста врућег, летњег трансфер периода.

Фудбал 01.09.2015 | 23:15
Ових 10 трансфера обележило је летњи прелазни рок!

Остало је да се заврши прелазни рок у Енглеској, који траје у уторак до 19 часова по средњеевропском времену. Истог дана се завеса спушта и на трансфере у Турској, Шкотској, Финској и Украјини. У Израелу ће мећутим клубови моћи да доводе још осам дана, а у Португалији још чак 21 дан.

Дефинитивно је највише бомби детонирано у Манчестеру, пошто Сити стоји иза три од пет најскупљих трансфера.

Раније током лета Рахим Стерлинг је прешао из Ливерпула за, по многима превисоких, 62,5 милиона евра, а Сити је такође отео и градском ривалу Јунајтеду Николаса Отамендија. Најскупљи је ипак био Кевин де Брујне, најбољи асистент у једној сезони Бундеслиге. Белгијанац је из Волфзбурга прешао за 75 милиона евра.

Манчестер јунајтед је успео да врати одређен новац потрошен на најскупље појачање у његовој историји, Анхела ди Марију (75 милиона), пошто је ПСЖ уплатио 63 милиона евра.

Најскупљи трансфер у коме нису учествовали премијерлигаши је прелазак Чилеанца Артура Видала из Јувентуса у Бајерн, за 37 милиона евра.

Последњег дана прелазног рока било је вруће широм Европе, а у центру пажње дефинитивно је била трансфер сага лета звана Давид де Хеа. Првобитна информација гласила је да голман Манчестер јунајтеда иде у Реал за суму између 30 и 35 милиона евра а да ће Кејлор Навас на Олд Трафорд. И, мало пре поноћи је трансфер пропао, јер потребна папирологија није била завршена на време.

Ипак, према последњим информацијама из Мадрида, постоји могућност да УЕФА одобри додатно време за то, што не би био први пут, и да се Де Хеа у уторак пресели у шпанску престоницу.

Најскупљи наш фудбалер био је овог лета Александар Митровић, који је за 18,5 милиона евра прешао из Андерлехта у Њукасл.

Близу осмоцифрене бројке били су и трансфери Матије Настасића и Сергеја Милинковић-Савића, који су у Шалке (пре тога шест месеци био на позајмици) и Лацио прешли за 9,5, односно 9 милиона евра.

Вредни помена су још и трансфери Немање Гудеља у Ајакс (6 милиона), Милоша Јојића у Келн (3 милиона), Предрага Рајковића у Макаби (3 милиона), као и Лазара Марковића у Фенербахче и Адема Љајића у Интер, који су тамо стигли као позајмљени играчи.

Трансфер Славољуба Срнића из Чукаричког у Црвену звезду најскупљи је овог лета у нашој Суперлиги, барем што се тиче обештећења између клубова. Црвено-бели ће Брђанима платити 350 хиљада евра, као и 40 одсто од следећег трансфера.

Као што то углавном и бива, већина трансфера у нашем шампионату је завршена без плаћања обештећења. Партизан је од звучнијих појачања довео Валерија Божинова, Абубакара Оумаруа, Марка Јевтовића, Фабрисија, а последњег дана чак још четири играча, од чега два лева бека, Алена Стевановића и Немању Михајловића.

Звезда је поред Срнића ангажовала Хуга Виеиру, Идана Вереда, Мичела Доналда, Бруна Матоша и Луиса Ибањеза од страних играча, који вероватно имају нешто већа примања.

Војводина није била посебно актуелна овог лета, само је продала „златне орлиће” Мијата Гаћиновића Ајнтрахт Франкфурту за 1,5 милиона евра и Срђана Бабића Сосиједаду, док је Чукарички последњег дана изненадио све ангажовањем Ли Адија.

Топ 10 трансфера овог лета:
1. Кевин де Брујне Манчестер сити - Волфзбург 75 милиона евра
2. Анхел ди Марија Пари Сен Жермен - Манчестер јунајтед 63
3. Рахим Стерлинг Манчестер сити - Ливерпул 62,5
4. Кристијан Бентеке Ливерпул - Астон Вила 46,5
5. Николас Отаменди Манчестер сити - Валенсија 44,6
6. Роберто Фирмино Ливерпул Хофенхајм 41
7. Артуро Видал Бајерн Минхен - Јувентус 37
8. Јулијан Дрекслер Волфзбург - Шалке 36
9. Матео Ковачић Реал Мадрид - Интер 35
10. Џексон Мартинез Атлетико Мадрид - Порто 35

Коментари / 0

Оставите коментар