Анализа: Ванредни избори у Црвеној Звезди!

Управни одбор црвено-белих покренуо процедуру за расписивање општих, превремених избора у клубу.

Фудбал 05.08.2015 | 10:40
Анализа: Ванредни избори у Црвеној Звезди!

Управни одбор Црвене звезде састао се у уторак други пут у три дана, реагујући на лоше игре екипе и захтеве навијача за променама.

У недељу су генерални директор Звездан Терзић и тренер Миодраг Божовић понудили оставке, али су оне одбијене. Два дана касније, договорена је заједничка реакција УО:

Управни одбор покреће процедуру за опште, превремене изборе у клубу. Избори ће бити расписани 15. септембра, а сагласно Статуту и Правилнику о изборима, биће одржани 10 до 30 дана од дана расписивања.

Дакле, чланови Звезде поново ће изаћи на гласачке кутије.

Први пут су тако бирали председника клуба 2012, године, када је учествовало три пута више звездаша са правом гласа него на прошлогодишњим (мање од 4.000 гласача), на којим је једини кандидат био актуелни председник Светозар Мијаиловић.

Осим дефинисања те одлуке, УО Звезде пружио је подршку тренеру, уз констатацију да резултати на старту сезоне нису задовољавајући (елиминација из Каирата, само једна победа у три суперлигашка кола, лоша игра...)

Међутим, Божовићева оставка дефинитивно није прихваћена.

"На основу извештаја шефа стручног штаба Миодрага Божовића и анализе разлога слабијих резултата на почетку сезоне (повреде, неспремност придошлица, рани почетак такмичења...) није прихваћена понуђена оставка шефа стручног штаба. Уместо тога и уз пуну сагласност представника навијача присустних на седници, УО изражава пуну подршку и поверење шефу стручног штаба и очекује да се појачаним радом, дисциплином и резултатима клуб усмери ка остваривању планираних циљева", поручено је са састанка Управног одбора клуба.

* Саопштење можете прочитати на крају овог текста.

Уочи седнице руководства, тренер Божовић радио је са екипом на помоћном терену.

Седници Управног одбора Црвене звезде присуствовали су сви чланови изузев Ивице Тончева, укључујући и генералног директора Звездана Терзића, пословног директора Стефана Пантовића, потпредседнике Славишу Кокезу и Небојшу Човића...

Челници клуба састали су се други пут у кратком року, јер су и у недељу седели за истим столом и једногласно одбили понужене оставке Терзића и Божовића.

Поједини медији објавили су да ће Човић постати нови председник, али је он на то имао кратак коментар и на паркингу, а и у уторак: "Бавим се само кошарком, не знам шта се збива у фудбалском клубу".

Навијачи са три трибине стадиона "Рајко Митић" рекли су своје у петак увече, у ремију против Радничког. На њихове позиве да напусте клуб, руководиоци у недељу нису званично одговорили.

Саопштење ФК Црвена звезда:

1. Управа клуба обезбедила је све најважније услове за несметан рад првог тима (врхунски тренер, најбољи услови за припреме, обезбеђење појачања у складу са оценом стручног штаба, премије играчима итд). И поред тешке материјалне ситуације и огромних издатака за подмирење дугова наслеђених из многих ранијих година (дуг умањен за око 10 милиона евра), Управа је обезбедила средства којим ће се до краја године редовно подмиривати све обавезе према играчима, стручном штабу и запосленима. Ипак, очекивани спортски резултати на почетку сезоне су изостали.

2. УО је размотрио и став представника навијача да су поред спортских резултата незадовољни радом Управе и поред тога, заједнички је оцењено да досадашњи спортски резултати нису задовољавајући ид а не прате планове Клуба. На основу извештаја чефа стручног штаба Миодрага Божовића, као и анализе разлога слабијих резултата на почетку сезоне (повреде, неспремност придошлица, рани почетак такмичења итд) није прихваћена његова понуђена оставка. Уместо тога и уз пуну сагласност представника навијача присутних на седници, УО изражава чврсту подршку и поверење шефу стручног штаба у његовом даљем раду и очекује да се појачаним радом, дисциплином и резултатима клуб усмери ка остваривању планираних циљева.

3. Разматрајући незадовољство навијача и њихову оцену да рад и резултати Управе нису задовољавајући, а у жељи да се обезбеди нужна подршка навијача тиму у борби за остваривање планираних резултата и за освајање титуле у наредном период, као и да се избегну сви могући неспоразуми на релацији навијачи клуб, УО званично покреће процедуре за опште превремене изборе у клубу. У том смислу, избори ће бити расписани 15. септембра, а сагласно Статуту и Правилнику о изборима, избори ће бити одржани 10 до 30 дана од дана расписивања избора.

4. На овај начин УО јасно ставља до знања целој звездашкој јавности да, као и до сада, ставља на прво место интерес клуба и позива најширу звездашку јавност да се окупи око клуба и подржи играче и стручни штаб у остваривању заједнички планираних и жељених резултата.

Коментари / 0

Оставите коментар