Ауто пун бактерија

Опасност вреба од остатака хране и пића, употребљених марамица за нос бачених на под, смећа које уме да стоји и по неколико месеци.

Здравље 05.08.2015 | 11:00
Ауто пун бактерија

Када су ставили четвороточкаше под микроскоп, микробиолози са Универзитета у Нотингему имали су шта и да виде: мноштво микроорганизама, па и бактерија попут ешерихије коли и стафилокока. Опасност вреба од остатака хране и пића, употребљених марамица за нос бачених на под, смећа које уме да стоји и по неколико месеци.

Занимљиво је да три петине испитаника једу за воланом, половина признаје да просипа храну и пиће по унутрашњости кола, сваки десети користи простор испод седишта као канту за смеће остављајући ту празне лименке и кесице. Трећина криви децу за неред, а сваки десети прст ће уперити на пријатеља или кућног љубимца.

Немали број испитаника, десет одсто, извињава се сапутницима због стања свог аутомобила, а сваки 20. осећа стид због нереда. Па ипак, већина чисти ауто веома ретко, једном у три месеца, што је, упозоравају стручњаци, премало да би се хигијена одржала на задовољавајућем нивоу.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар