Шта се дешава када уринирате у мору?

Америчко хемијско друштво објавило је да уринирање у мору или океану уопште није штетно.

Здравље 27.07.2015 | 10:00
Шта се дешава када уринирате у мору?

У видеу који су објавили објашњавају да је потпуно у реду помокрити се у мору.

Наиме, људски урин се састоји од 95 одсто воде, а натријум хлорид који се налази у њему не загађује воду нити може угрозити биљке и животиње које живе у мору, пошто га садржи и морска вода.

Научници додају и да не би било апсолутно никакве штете кад би се баш сви становници Земље истовремено помокрили у мору.

"Урин је безопасан, а кад се разблажи са морском водом, постаје безначајан за само неколико секунди. Постоји много више штетнијих ствари у морима и океанима од људског урина", истакао је биохемичар Стјуарт Џоунс.

Иако је недавно истраживање показало да 62 одсто купача мокри у мору, то чине и животиње које живе у њему, а један кит дневно у воду испусти 970 литара урина.

С друге стране, стручњаци упозоравају да би требало да избегавате мокрење у малим увалама и базенима.

Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ФОРПАС

27.07.2015 10:18

Сачувај ме Боже. Чим се све ''научници'' баве?! Па, људи су одувек мокрили у мору и до сада би била уништена морска флора и фауна да је урнирањње у мору опасно. Замислите Копакабану и да људи не пишке у воду, требало би хиљаде тзв. еколошких клозета за купаче. Свашта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС РАМУЗА

27.07.2015 18:14

Па ми свакако уринирамо у море. Ако је канализација моје куће повезана на канал који се уљева у Саву... а јесте, Сава ће се улити у Дунав а он у Црно Море, то онда значи да ја редовно уринирам у море. И што је још горе, сматрам да већи дио од тренутних 7 милијади људи такође ради то.

ОДГОВОРИТЕ