7 најснажнијих природних лијекова

Желите да изгубите вишак килограма, решите се стомачних проблема, несанице, умора...? Иделно решење крије се у природи.

Здравље 04.07.2015 | 22:57
7 најснажнијих природних лијекова

Најздравији састојци биљака често се губе у процесу производње лекова, истичу стручњаци.

Штавише, готово 60 процената од 150 преписаних лекова у Америци садржи као активну компоненту најмање једно синтетички обрађено биљно једињење.

Ако је већ тако, зашто не бисте потражили лек за своје проблеме директно у природи? Ево како одређени делови биљака делују на различите потешкоће...

ШИРОК СТРУК

Лек: Екстракт корена биљке Цолеус форскохили

Зашто је користан? За разлику од биљке ефедре, која је забрањена у многим земљама, а у Кини се вековима употребљава као лек, овај суплемент не утиче на нервни систем. Садржи активни састојак форсколин, који снабдева ваше тело липазом, ензимом који директно утиче на масне ћелије у телу.

Дале, мршављење је загарантовано!

Последње истраживање магазина Обеситy Ресеарцх открива да су мушкарци који су узимали 250 милиграма екстракта корена ове биљке смањили проценат масти у телу за чак четири процента у периооду од 12 недеља. Додатни плус је и повећање нивоа тестостерона.

ПРЕВЕНЦИЈА АЛЦХАЈМЕРОВЕ БОЛЕСТИ

Лек: Биљка цврточина (Хуперзиа серрата)

Зашто је користан? Ова биљка садржи активни ензим који лучи ацетилхолин у централни нервни систем. Узрок Алцхајмерове болести лежи у смањеном нивоу ацетилхолина код пацијената. Зато коришћење 200 микрограма ове биљке дневно повећава ниво свести и директно утиче на превенцију ове тешке болести. Зато ако у породици имате некога ко пати од Алцхајмерове болести, покушајте да пронађете биљку црвоточину, позанту још под називима вуччја нога, лисичјак, змијина маховина и бројним другим...

АНГИНА ПЕКТОРИС

Лек: Плод глоговог дрвета (Цратаегус моногyна)

Зашто је користан? Немачка агенција Управа за заштиту биљака открила је да екстракт глоговог плода благотворно делује на рад срца код људи који имају кардиоваскуларне тегобе узроковане ангином пекторис.

ТОКСИЧНИ УЉЕЗИ У ТЕЛУ

Лек: Екстракт млечног чкаља (Силyбум марианум)

Зашто је користан? Било да се инхалирате због последица пасивног пушења или се опорављате од бурне ноћи, јетра ће бити прва на линији одбране тела од штетних материја у организму.

Екстракт млечног чкаља (познатог и као гујина трава) модификује ћелије јетре, која се захваљујући томе регенерише и спречава утицај токсина. Такође, може се користити и након трансплантације јетре.

НЕСАНИЦА

Лек: Екстракт семена биљака богатих 5-хидрокситриптофаном

Зашто је користан? 5-хидрокситриптофан је хемикалија која повећава ниво серотонина, хормона среће који је, између осталог, задужено и за сан. Здрав је и због чињенице да веома брзо делује на нервни систем, па не чуди што се већ пола века употребљава као лек за инсомнију.

УМОР

Лек: Екстракт семена гуаране (Пауллиниа цупана)

Зашто је користан? У овом чудотворном еликсиру, који расте у Амазонији, налази се кофеин, а други активан састојак је теофилин. Обе ове супстнце су познате као снажни појачивачи енергије.

СТОМАЧНИ ПРОБЛЕМИ

Лек: Ђумбир

Зашто је користан? Ђумбир се већ дуго употребљава у спречавању дигестивних проблема, мучнине и осећаја слабости. Студије су показале да је само један грам ђумбировог корена довољан одраслом мушкарцу да краткорочно превазиђе симптоме синдрома нервозних црева и мучнине.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар