Ово су најздравије врсте рибе

Обогатите своју трпезу укусном рибом и учинићете услугу свом организму.

Здравље 04.07.2015 | 22:40
Ово су најздравије врсте рибе

Баш као и остало месо, и риба садржи корисне аминокиселине. Међутим, оно због чега је ова намирница здравија у односу на свињетину, говедину и остало месо је богатство омега-3 масним киселинама. Ове добре масноће снижавају ниво лошег холестерола, смањују укоченост у зглобовима, поправљају расположење и помажу код Алцхајмерове болести и деменције.

Ипак, нису ни све врсте рибе исто здраве. Зато вам представљамо оне које нутриционисти најчешће препоручују.

Лосос - Ова врста рибе садржи низак ниво живе, али доста омега-3 масних киселина. Лосос се нарочито препоручује деци јер садржи уља која позитивно утичу на развој мозга.

Туњевина - Ово је још један одличан извор омега-3 масти. Баш као и лосос, и туна садржи материје које подстичу развој мозга.

Скуша - С обзиром да спада у масније рибе, није чудо што скуша садржи доста омега-3 масних киселина. Поред тога, ова риба садржи најмањи проценат живе.

Сардине - Ова врста рибе је такође богата омега-3 масним киселинама, а можете их припремити сами или јести оне из конзерве.

Харинга - Харинга, поред здравих масних киселина садржи и аминокиселине које обнављају и подстичу развој мишића.

Сом - Можда нема довољно масноће као лосос, туњевина, скуша и остале масне рибе, али сом има довољно омега-3 масних киселина и заслужује да се чешће нађе на вашој трпези.

Бакалар - Изаберите свој омиљени начин припреме бакалара и искористите богатство здравих масноћа и аминокиселина.

Супер жена

Коментари / 0

Оставите коментар